Ansökan öppen till SveaPriset 2023
Hem NYHETERE-HÄLSA Ansökan är öppen till SveaPriset 2023

Ansökan är öppen till SveaPriset 2023

Publicerat av: Redaktionen

Idag öppnar ansökan till SveaPriset, utmärkelsen till den bästa innovationsidén inom e-hälsa.

Vinnaren belönas med 100.000 kr för att utveckla idén samt sprida resultat och erfarenheter till andra verksamheter inom vård och omsorg.

År 2025 ska Sverige vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter i syfte att uppnå en god och jämlik hälsa och välfärd.

Som ett led i arbetet med att nå visionen uppmärksammar SveaPriset innovationer på området.

SveaPriset belönar innovativa lösningar för e-hälsa som bidrar till effektivitet och kvalitet inom hälso- och sjukvården, tandvården, omsorgen och socialtjänsten. Innovationen ska ha kommit en bit på väg men behöva finansiering för fortsatt utveckling.

Ansökan öppen till SveaPriset 2023Ansökan till SveaPriset är öppen fram till den 15 maj. Inbjudna att delta är offentliga verksamheter, privata företag, idéburna organisationer, universitet och högskolor.

Prisutdelningen sker under Kvalitetsmässans invigningskväll den 21 november.

SveaPriset delas ut av Kvalitetsmässan i samarbete med Sveriges Kommuner och Regioner, Socialstyrelsen, Swedish Medtech, Sveriges Läkarförbund, Föreningen Sveriges Socialchefer, Vårdförbundet och Vårdföretagarna.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>