Ida Infronts systemlösning bidrar till ökad rättssäkerhet i Norge!
Hem TEKNIKSÄKERHET Ida Infronts systemlösning bidrar till ökad rättssäkerhet i Norge!

Ida Infronts systemlösning bidrar till ökad rättssäkerhet i Norge!

Publicerat av: Redaktionen

Ett nytt omfattande system för rättsmedicinska DNA-analyser är nu klart att användas i Norge med hjälp av Ida Infront.

LIMS-systemet – Laboratory Information Management System med ärendehanteringsstöd baserade på iipax, gör det möjligt för rättsmedicinska avdelningen vid Tromsö universitet att utföra DNA-analyser i samband med brottsutredningar, på uppdrag av norska polisen (PiT).

Ida Infronts systemlösning bidrar till ökad rättssäkerhet i Norge!

Jenny Melin, Ida Infront

Det är en komplex lösning som har utvecklats i samarbete mellan rättsmedicinska avdelningarna vid Oslo universitetssjukhus, Tromsö universitet, PiT och Ida Infront. Båda rättsmedicinska avdelningarna kommer nu att kunna arbeta för PiT med DNA-analyser i brottsutredningar. Tromsö universitet tar hand om utredningar i norra Norge och Oslo universitetssjukhus om utredningar i mellersta och södra Norge.
Projektet har pågått i lite mer än ett år och det har varit ett väldigt bra samarbete mellan samtliga parter under projektets gång.

– Vi på Ida Infront är mycket stolta och glada över att vår systemlösning kan bidra till ökad rättssäkerhet i Norge. Team Vienna hos oss har gjort ett strålande jobb och levererat i högsta kvalitet i tid rakt igenom hela projektet, säger Jenny Melin. Hon vill också passa på att tacka alla andra som har varit involverade i projektet, från rättsmedicinska avdelningarna, PiT och Ida Infronts team.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>