Innovativ blodplasmatinare med skräddarsydd kylfläns
Hem PRODUKTNYTT Innovativ blodplasmatinare med skräddarsydd kylfläns

Innovativ blodplasmatinare med skräddarsydd kylfläns

Publicerat av: Redaktionen

Conroy Medical, grundat 1988 och baserat i Upplands Väsby, utvecklar, tillverkar och säljer medicinsk utrustning, främst för användning inom området transfusionsmedicin.

En av Conroy Medicals senaste produktutveckling är en blodplasmatinare med syfte att snabbt tina frysta blodplasmapåsar på blodcentraler och vid traumaoperationer.

Tack vare vårt långa och framgångsrika samarbete fick OEM Electronics äran att leverera en helt kundunik kylfläns samt en fläkt till denna.

Det som skiljer Conroy Medicals blodplasmatinare från konkurrenterna är användningen av avancerad RF-teknik för tining, vilket kan få ner tiningstiden till endast fem minuter. Detta är avgörande när varje sekund räknas och liv står på spel. Med den nya tekniken ökar inte bara tiningshastigheten utan avfallet och risken för kontaminering minskar också jämfört med andra metoder som t.ex. vattenbad. ”Conroy strävar efter att bidra med innovativa lösningar och nyutveckling. Den här upptinaren är precis en sådan sak, den kommer lösa nånting som ingen annan tidigare kunnat lösa. Så det är ju väldigt roligt”, berättar Thomas Bertheau, EHS Manager/Product and Process development på Conroy Medical.

Innovativ blodplasmatinare med skräddarsydd kylfläns

OEM Electronics har varit en leverantör för Conroy Medical i över 20 år. Tack vare detta långa och framgångsrika samarbete kontaktade Conroy Medical oss när de var i behov av två komponenter till blodplasmatinaren – en kylfläns anpassad helt efter deras önskemål samt en fläkt. ”Värdet i kylflänsen är att den är skräddarsydd efter våra egna ritningar och anpassad till just vår maskin. Ni på OEM Electronics är väldigt duktiga på att hjälpa till med just specialanpassade lösningar”, säger Janni Frid, inköpare på Conroy.

Den specialanpassade kylflänsen är nästan lika hög som själva upptinaren och är placerad i bakpartiet på maskinen. Syftet med kylflänsen är att hjälpa till att kyla ner hela RF-enheten som generare en del värme.

Utöver kylfläns och fläkt levererar OEM Electronics i dagsläget totalt 16 komponenter till Conroy Medicals olika maskiner, bland annat mikrobrytare och knappsatser till flera av deras olika slangsvetsar. ”När man hittar en stabil leverantör är det trevligt att kunna köpa in många olika komponenter från en och samma leverantör. I och med att många av komponenterna används i flera av våra produkter innebär det att vi kan köpa in större volymer, och det är ju postivit både för oss och för er,” fortsätter Janni.

Conroy Medical ställer även höga krav på ursprunget till det material som används i de olika komponenterna. Det är också något vi på OEM Electronics sätter stor vikt vid. Vi säkerställer detta genom att berörd leverantör gör en materialdeklaration, dvs leverantören fyller i ett dokument där de deklarerar vilka material, substanser och vilken tillverkningsprocess som används för att framställa deras produkter, samt var materialet kommer från.

Janni och Thomas ser även positivt på framtida samarbete. ”Vi har ju haft ett väldigt framgångsrikt samarbete hittills, så ni är definitivt ett bra alternativ för en leverantör av ytterligare artiklar i framtiden”, avslutar de.

oemelectronics.se hittar du mer information om kylning och resten av det stora sortiment vi erbjuder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>