Pressinbjudan – invigning av Mobilt team närsjukvård Kristianstad
Hem EVENT Invigning av Mobilt team närsjukvård Kristianstad

Invigning av Mobilt team närsjukvård Kristianstad

Publicerat av: Redaktionen

Efter en lyckad satsning med pilotprojektet Mobilt team närsjukvård Landskrona invigs nu ytterligare ett närsjukvårdsteam i Kristianstad.

Genom närsjukvårdsteamen stärks tryggheten och tillgängligheten till vård för den som kan och önskar vårdas i hemmet, i stället för på sjukhus.

Pressinbjudan – invigning av Mobilt team närsjukvård KristianstadEfter den lyckade satsningen i Landskrona utökas nu projektet på fler platser i Skåne. Först ut är Kristianstad där även Bromölla och Östra Göinge kommer att ingå i upptagningsområdet.

Att föra vården närmare patienterna är ett viktigt steg i arbetet med att möta invånarnas behov och ökade förväntningar på tillgänglighet och flexibilitet inom hälso- och sjukvården.

Teamen förstärker samarbetet mellan alla vårdaktörer som behöver samlas för att möta patienten på bästa sätt utifrån varje människas unika situation och villkor. Arbetssättet möjliggör bättre kontinuitet och högre kvalitet där primärvården blir navet i samverkan med övriga berörda vårdgivare.

Kommunerna som innefattas i det nya teamet som invigs är Kristianstad, Bromölla och Östra Göinge. Samverkande parter är CSK, kommunal vård och omsorg, Palliativ vård och ASIH, upphandlad läkarbil, ambulans, privata och offentliga vårdcentraler samt andra vårdaktörer i området. Redan i början av nästa år startar ytterligare ett mobilt team närsjukvård i Ystad med upptagningsområde Ystad, Sjöbo, Tomelilla, Simrishamn och Skurup.

Teamet har en samordnande roll och kan bedöma, planera, ordinera och utföra olika insatser. Exempelvis gör teamet insatser hos sköra och sjuka patienter under en kortare eller längre period, för att undvika att patienten åker fram och tillbaka till akutmottagningen. Teamet besöker även patienter som behöver tillfälliga punktinsatser, som exempelvis intravenös antibiotika eller blodtransfusion.

Baserat på de goda resultaten från pilotprojektet har regionfullmäktige i veckan beslutat om uppdraget ”Breddinförande av mobila team närsjukvård i Region Skåne”. Primärvårdsnämnden föreslås att fatta beslut om breddinförande och utrullningsplan vid kommande nämndsmöte.

Press och media välkomnas till invigningen i Kristianstad

När:
Torsdag 7 december 2023, kl. 12.30

Var:
Lasarettsboulevarden 4B, Kristianstad

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>