Kontigo Care lanserar Previct Safety, ett smart digitalt drogtest för den privata marknaden
Hem NYHETERE-HÄLSA Kontigo Care lanserar Previct Safety

Kontigo Care lanserar Previct Safety

Publicerat av: Redaktionen

Kontigo Care (publ) meddelar idag att bolaget vidareutvecklat drogapplikationen och lanserar Previct Safety – ett digitalt drogtest anpassat för den privata marknaden

Kontigo Care lanserade i mars 2024 Previct Drugs, en mobiltelefonbaserad applikation för detektion av drognykterhet inom vården.

Drogapplikationen har integrerats i den medicintekniska e-hälsoplattformen Previct och används främst i svensk och finsk beroendevård samt inom företagshälsovård. Bolaget har nu färdigställt en första version av Previct Safety, en slimmad lösning för arbetsplatser och organisationer som önskar jobba proaktivt och drogförebyggande. Previct Safety möjliggör att man på en arbetsplats kan screena personalen genom både slumpvisa och schemalagda drogtester med olika testfrekvens.

Kontigo Care lanserar Previct Safety, ett smart digitalt drogtest för den privata marknadenUlrika Giers, VD för Kontigo Care säger:

”Vi har lyssnat på marknaden och utvecklat en produkt för att tillgodose den privata marknadens behov, såsom till exempel arbetsplatser där det finns behov av att påvisa drognykterhet. Vi har en löpande dialog med privata aktörer för att se hur vi ska kunna slutanpassa denna produkt tillsammans och förväntar oss att se de första intäkterna från Previct Safety under senare delen av året.”

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>