Ny styrelse med internationell spetskompetens ska hjälpa Omnio att ta nästa steg
Hem HÄLSASOMMARLÄSNING Ny styrelse med internationell spetskompetens ska hjälpa Omnio AB att ta nästa steg

Ny styrelse med internationell spetskompetens ska hjälpa Omnio AB att ta nästa steg

Publicerat av: Redaktionen

Omnio AB förväntar sig att få effektdata från prekliniska sårstudier före sommaren.

Nu ska en nyutnämnd och internationellt erfaren styrelse hjälpa bolaget att ta nästa steg.

– Den nya styrelsens nätverk och erfarenhet gör att vi kan bygga strategiska partnerskap med läkemedels- och bioteknikföretag, påskynda vårt kliniska utvecklingsprogram och i slutändan ta vår sårläkningskandidat, rekombinant plasminogen, till marknaden, säger Ulrika Norin, vd för Omnio.

Den nya styrelsen består av ledande befattningshavare som har internationell spetskompetens inom preklinisk forskning, tillverkning av biologiska läkemedel och klinisk utveckling. Styrelsen har erfarenhet och kontaktnät som spänner över hela världen. Styrelseordförande Tomas Eriksson samt ledamöterna Irene Agerkvist, Nathan Hore och Tor Ny har basen i Sverige medan Jos van der Woert är verksam i USA och Robert Al samt Thomas Würdinger utgår från Nederländerna.

Omnios vd Ulrika Norin är mycket nöjd med den nya styrelsen. Hon förklarar att styrelsens expertis och stora nätverk kommer att främja Omnio AB:s väg från prekliniskt projekt till klinisk validering och efterföljande process för marknadsgodkännande.

– Vi behöver ny kompetens när vi ska gå mot klinik och har fått en väldigt kompetent styrelse där personerna kompletterar varandra på ett spännande sätt. Teamet består av erfarna life science-chefer med världsledande expertis inom plasminogenforskning, biologisk läkemedelsutveckling, regulatorisk expertis, samt experter inom klinisk utveckling och marknaden för avancerad sårvård, säger hon.

Omnio tog under 2021 och 2022 in cirka 26 miljoner kronor från investerare och aktieägare samt i stöd från Vinnova och förbereder nu för en ny investeringsrunda. Omnios läkemedel kan innebära en global revolution av behandlingen av icke-läkande kroniska sår och produkten röner ett stort intresse runt om i världen. Denna vecka håller Omnio exempelvis ett föredrag som sin behandlingsmetod på den stora EWMA-mässan (EWMA = Europeiska Sårhanteringsföreningen) i Milano.

– Vi har gjort betydande framsteg under de senaste månaderna i tillverkningsprocessen och vi har en mycket spännande tid framför oss, säger Ulrika Norin och fortsätter:

– Samtidigt som de prekliniska studierna pågår arbetar vi intensivt med vårt kliniska utvecklingsprogram för att säkerställa att vi identifierar den bästa vägen för att få ut våra plasminogenbaserade läkemedel till patienterna.

Med den nya styrelsen – och dess erfarenhet och nätverk – i ryggen bedömer Ulrika Norin att företaget är väl positionerat för att bygga strategiska partnerskap med läkemedels- och bioteknikföretag.

Ny styrelse med internationell spetskompetens ska hjälpa Omnio att ta nästa steg

Ulrika Norin är vd för Umeåbaserade Omnio och Tomas Eriksson är ny styrelseordförande för bolaget. Den nya styrelsen består av erfarna life science-chefer med världsledande expertis inom sina områden.

– Omnios engagemang för att omvandla den avancerade sårvården och förbättra patienternas resultat genomsyrar alla som är involverade i företagets utveckling och den nya styrelsen är angelägen om att arbeta med företagets personal, partners och intressenter och ge ett betydande bidrag till bioteknikindustrin.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>