Folktandvården Dalarna populärt bland tandläkarstudenter
Hem HÄLSASOMMARLÄSNING Dalarnas Folktandvård är populärt bland tandläkarstudenter

Dalarnas Folktandvård är populärt bland tandläkarstudenter

Publicerat av: Redaktionen

I år är det fler tandläkarstudenter än någonsin som sommarjobbar hos Folktandvården Dalarna.

Under sommarmånaderna har 17 tandläkarstudenter erbjudits sommarjobb på någon av Folktandvården Dalarnas kliniker.

Studenterna kommer framförallt från nationella lärosäten men några sökande studerar också utomlands och vill tillbringa några veckor i Dalarna i sommar.

Studenterna är utspridda från Avesta i söder till Malung/Sälen i norra delen av Dalarna. Allra störst har intresset för att sommarjobba varit på Tandvårdshuset i Borlänge och på handledarkliniken Origo i Falun som tar emot sju respektive tre stycken tandläkarstuderande under sommaren.

– Det är roligt att intresset för att sommarjobba på våra kliniker har blivit så stort. Att erbjuda tandläkarstudenter sommarjobb är en viktig del i det kompetensförsörjningsarbete som pågår för att säkerställa det långsiktiga utbudet till tandvård i Dalarnas invånare säger Anna Rinstad, Kvalitet-och utvecklingschef.

Folktandvården Dalarna populärt bland tandläkarstudenter– Tyvärr har vi inte haft möjlighet att anställa alla som varit intresserade av att arbeta i Dalarna i sommar, då intresset varit rekordstort.

Från och med termin nio så får tandläkarstudenterna arbeta på tillfällig legitimation under handledning av erfaren kollega. Innan dess arbetar tandläkarna med assisterande sysslor för att bekanta sig med yrket.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>