IsaDora vill förändra skönhetsbranschen och slutar retuschera modeller.
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Skönhetsmärke IsaDora vill förändra skönhetsbranschen och slutar retuschera modeller.

Skönhetsmärke IsaDora vill förändra skönhetsbranschen och slutar retuschera modeller.

Publicerat av: Redaktionen

IsaDora, Sveriges största skönhetsmärke, tar ett banbrytande steg mot ärlighet och transparens inom skönhetsbranschen med intiativet ”True Beauty is retouch free”.

Genom att sluta retuschera bilder på modeller agerar IsaDora mot den mentala ohälsa som skönhetsbranschen och sociala medier kan bidra till.

Som branschledare tar IsaDora initiativet att inspirera andra inom skönhetsindustrin att följa deras exempel.

– Vi är starka förespråkare för att skönhet ska vara mångfaldig och inkluderande, säger Felicia, Global Marketing Director på IsaDora. Genom att sluta retuschera modeller och vara sanna i vår kommunikation sänder vi en kraftfull signal om att sann skönhet inte behöver manipuleras. Det är ett positivt steg framåt för branschen.

I en tid där autenticitet och ärlighet får en allt viktigare roll i samhället vill IsaDora visa en mer realistisk bild av skönhet. Initiativet är en förstärkning av deras nya varumärkes identitet där ärlighet och transparens står i fokus.

– Vi vill att kvinnor och män ska omfamna sin unika skönhet. Som Sveriges största skönhetsmärke känner vi ett ansvar att visa skillnader och att varje person är unik, säger Katharina Hansen, Global Brand Manager.

IsaDora vill förändra skönhetsbranschen och slutar retuschera modeller.IsaDoras kampanj “True Beauty is retouch free” kommer att implementeras från och med september 2023. Som en fördjupning av konversationen kommer IsaDora att stödja Tjejzonen, Sveriges största organisation för tjejer, i deras namninsamling för att införa en lag som reglerar retuschering av bilder på modeller. Skriv under här!

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>