AI hjälper äldreomsorgen att förhindra undernäring!
Hem ÄLDREOMSORG Avanto Care hjälper äldreomsorgen att förhindra undernäring!

Avanto Care hjälper äldreomsorgen att förhindra undernäring!

Publicerat av: Redaktionen

Fram till 2031 kommer de som är 80 år eller äldre öka med närmare 50 procent.

Äldres behov av vård och omsorg ökar kraftigt.

Förändringar i arbetssätt behöver ske.

AI hjälper äldreomsorgen att förhindra undernäring!

Genom att arbeta med analys av data och information kan risk för negativa tillstånd upptäckas tidigt.

Ett datadrivet arbetssätt skapar nya möjligheter. Avanto Care har nyligen lanserat sitt beslutsstöd för äldreomsorgen. Företaget har på några månader gått från uppstart av ett projekt på en kommun till förberedelse av sju projekt. Intresset är stort och begränsas endast av tillgängliga kompetenser.

Avanto Care kommer därför att utveckla bemanningen med fokus på att stärka upp kompetens inom utveckling av algoritmer och dataanalys.

”Användandet av AI kommer att minska lidandet för individen och skapa stora värden för vårdgivarna. Det här är bara början!“, säger vd:n och medgrundaren Mikael Karlsson.

SaaS-plattformen integrerar data och information från välfärdsteknik och system som kombineras med värden från myndigheter som Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten. Avanto Cares algoritmer identifierar och visualiserar risk för negativa tillstånd hos äldre. Ett exempel på utvecklad algoritm är för att upptäcka risk för undernäring.

Möjligheterna för tillväxt är stora. Utmaningarna inom äldreomsorgen är globala. Intresse och möjligheter finns för expansion både i Norden, Europa och USA på utvalda marknader där regulatoriska krav ger bra förutsättningar.

Sjukvård av undernärda kostar tusentals kronor per dag. Avanto Care ser enorma möjligheter i att förhindra negativa tillstånd och genom det spara stora resurser både inom äldreomsorgen och inom sjukvården. Samtidigt som livskvalitén för äldre ökar och arbetsglädjen för personalen ökar.

”Algoritmer kopplat till undernäring var vårt första steg, nu utvecklar vi nya algoritmer som synliggör effekten av insatser samt effekt/påverkan av medicinering”, säger CPO och medgrundaren Jens Larsson”

Plattformen har fått ett enormt genomslag och väcker nyfikenhet hos vårdgivare. För att komma ut på marknaden erbjuder företaget de första innovationsprojekten kostnadsfritt. Genom projekten kommer Avanto Care att paketera evidensbaserade fördelar med ett datadrivet arbetssätt vilket i sin tur skapar förutsättningar för betalande kunder under 2024.

”Vår ambition är att börja gå med vinst mot slutet av 2024”, säger vd:n.

För att nå dit tar Avanto Care in 20 Mkr innan sommaren. 28% av det önskade kapitalet är redan intecknat. Bland dem som investerar nämns Marcus Boström och Alexander Stendahl.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>