OncoZenge utforskar strategiska alternativ för BupiZenge™ i Kina
Hem NYHETERCANCERVÅRD OncoZenge utforskar strategiska alternativ för BupiZenge i Kina

OncoZenge utforskar strategiska alternativ för BupiZenge i Kina

Publicerat av: Redaktionen

OncoZenge AB (publ), ett ledande läkemedelsföretag som utvecklar BupiZenge, en innovativ, icke-opioidbaserad behandling för oral smärta, meddelar idag att Eurosin Capital AB har anlitats som rådgivare för att utforska strategiska alternativ för introduktion av BupiZenge i Kina.

”Den kinesiska marknaden utgör en betydande möjlighet för BupiZenge. Mer än 4 miljoner människor diagnostiseras med cancer i Kina varje år. Med den vanligtvis höga förekomsten av oral mukosit under cancerbehandlingar finns det ett tydligt behov för säker och effektiv, lokal, icke-opioid smärtlindring. Kina är en särskilt viktig marknad med tanke på den mycket restriktiva användningen av opioidbaserade behandlingar för smärtlindring”, säger Daniel Ehrenstråhle, styrelseordförande i OncoZenge.

”Våra pågående ansträngningar på andra marknader, såsom Europa, påverkas inte av detta tillägg till vår strategi och kommer att fortsätta enligt vår tidigare kommunikation.”

Initiativet att söka en strategisk partner för en transaktion i Kina kommer efter den senaste inlämningen av ett nytt patent som öppnar för nya licenserings- och partnerskap, globalt. När det godkänns ger patentet utökat stöd för de senaste formuleringarna av BupiZenge och ytterligare stöd till OncoZenge-partners och licenstagare fram till 2045.

Eurosin Capital är ett ledande företag inom företagsfinansiering och rådgivning, specialiserat på partnerskap, fusioner och förvärv samt investeringar mellan Norden och Asien, med fokus på Kina. ”Vi är mycket positiva till att arbeta med OncoZenge för att säkra rätt partner för att påskynda introduktionen av BupiZenge i Kina”, säger Harry Li, VD för Eurosin Capital. ”Vi har redan validerat patientbehovet för denna läkemedelskandidat med några av Kinas största och ledande cancersjukhus, och vi har identifierat flera intresserade parter för ett potentiellt samarbete. Vi ser fram emot att hjälpa OncoZenge med denna möjlighet att kommersialisera sin innovation på den kinesiska marknaden.”

OncoZenge förutser att ett potentiellt samarbete med en kinesisk part kan ta sig flera former, inklusive men inte begränsat till:

  • Avyttring av rättigheterna för den kinesiska marknaden; en ren försäljning av rättigheter att utveckla och kommersialisera BupiZenge™ i Kina.
  • Joint venture-investering med en strategisk investerare eller lokalt läkemedelsföretag för att genomföra en klinisk fas 3-studie designad för godkännande i Kina.
  • Ett traditionellt licensavtal, t.ex. ett partnerskap med ett kinesiskt läkemedelsföretag som licensierar BupiZenge för marknadsexklusivitet, med förskottsbetalningar och milstolpesersättningar.

OncoZenge utforskar strategiska alternativ för BupiZenge™ i Kina

”OncoZenge är glada att kunna meddela detta viktiga steget framåt i vår ambition att ta BupiZenge till patienter i Kina som lider av cancerbehandlingsrelaterad smärta. Att säkra utökat patentskydd stärker vår position, och vårt partnerskap med Eurosin Capital ger värdefull expertis för att navigera den kinesiska marknaden. Detta samarbete kommer att påskynda BupiZenges väg till marknaden i Kina, vilket erbjuder förbättrade smärthanteringsalternativ till en stor patientpopulation samtidigt som det har potentialen generera kommersiella fördelar för OncoZenge på kort sikt.” – Stian Kildal, VD för OncoZenge

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>