Amanda Edenlind är årets handledare inom Vård- och omsorgscollege
Hem HÄLSA Amanda Edenlind är årets handledare inom Vård- och omsorgscollege

Amanda Edenlind är årets handledare inom Vård- och omsorgscollege

Publicerat av: Redaktionen

I år går priset som årets handledare inom Vård- och omsorgscollege till Amanda Edenlind som arbetar på Munkhättans gruppboende.

– Det är så klart jättekul, jag blev väldigt överraskad. Jag har så mycket roligt på mitt jobb men att vara handledare är en av det roligaste delarna, att få visa upp mitt yrke för eleverna och få elevernas nytänkande perspektiv på arbetet. Det är en dröm att få ha så bra elever hos oss som vi har haft, säger Amanda Edenlind när hon tar emot utmärkelsen.

Handledare viktiga förebilder

Kungsbacka kommun är en del av Vård– och omsorgscollege, en regional och lokal samverkan mellan utbildningssamordnare och arbetsgivare. Ett av kriterierna för att bli certifierat Vård- och omsorgscollege är att erbjuda handledarutbildning.

I Kungsbacka utbildas varje år cirka 25 undersköterskor till handledare. Den som är utbildad handledare har chansen att ta hemutmärkelsen Årets handledare. Både chefer och elever som varit på APL, Arbetsplatsförlagt lärande, får nominera handledare.

Handledaruppdraget har en viktig funktion för kommunen och vård-och omsorgsyrkena eftersom duktiga handledare fungerar som förebilder och bidrar till att elever och lärlingar vill vara kvar inom yrket och inom vård-och omsorgsförvaltningarna i kommunen.

Ger det lilla extra

Åretspristagare Amanda Edenlind arbetar som stödassistent på Munkhättans gruppboende, och håller på att utbilda sig till stödpedagog. Blandnomineringarna som låg till grund för att just Amanda tilldelas utmärkelsen Årets handledare går att läsa:

Amanda Edenlind är årets handledare inom Vård- och omsorgscollege

Amanda Edenlind

”Amanda är en engagerad handledare som alltid ger det lilla extra. Hon ser till att elever får en bra introduktion och har också utverkat en återkoppling så att Munkhättan kan fortsätta att utvecklas. Våra elever kommer tillbaka som anställda eftersom dom trivts så bra. Hon ser till att de känner sig välkomna och ser till att hela arbetsplatsen är förberedda på att det kommer någon ny.”

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>