Förebygg psykisk ohälsa på arbetsplatsen på 30 minuter - kostnadsfri digital föreläsning 9/11
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Förebygg psykisk ohälsa på arbetsplatsen på 30 minuter – kostnadsfri digital föreläsning 9/11

Förebygg psykisk ohälsa på arbetsplatsen på 30 minuter – kostnadsfri digital föreläsning 9/11

Publicerat av: Redaktionen

Umeåbolaget Insightgaps digitala utbildning erbjuder chefer ett enkelt och odramatiskt sätt att arbeta proaktivt med psykisk hälsa inom sina team.

Denna Hans Rosling-inspirerade utbildning tar endast 30 minuter och kan genomföras av medarbetarna när och var de önskar.

Psykisk hälsa ses ofta som ett komplext ämne som är svårt att diskutera. Att förändra detta har varit den huvudsakliga drivkraften för leg. psykolog Joakim Blomqvist när han skapade Insightgap. Med hjälp av visuell pedagogik gör utbildningen det enklare för arbetsgivare att ta en proaktiv hållning till den psykiska hälsan på arbetsplatsen tillsammans med sina medarbetare.

– Trots att miljoner människor lider av stress, ångest och nedstämdhet, är det få som verkligen förstår sin psykiska hälsa och hur de kan stärka den. Med ökad medvetenhet och ett proaktivt tillvägagångssätt kan vi förhindra ohälsa innan den ens börjar. Detta leder inte bara till minskat personligt lidande, utan även till lägre kostnader för arbetsgivare och samhället i stort, säger Joakim Blomqvist.

Beprövad effekt

Användarundersökningar visar att Insightgaps utbildningskoncept ger effekt:

86,7 % rapporterar en ökad kunskap om vad som påverkar vår psykiska hälsa.
96,7 % rapporterar en ökad förståelse för hur de kan stärka sin motståndskraft mot psykisk ohälsa.
91,3 % anger ökad motivation och tilltro till att starta ett eget förändringsarbete.

Hyllade bolaget Personalkollen som utvecklat ett smart system som förenklar personal- och lönehantering, säger så här om Insightgap.

Förebygg psykisk ohälsa på arbetsplatsen på 30 minuter - kostnadsfri digital föreläsning 9/11– Vi anser att djupare kunskap om psykisk hälsa hos våra medarbetare ger en ökad förståelse för sina kollegor och även andra personer i sin omgivning. Dessutom tror vi att det förebygger sjukskrivningar. Vi kan varmt rekommendera Insightgaps föreläsning och digitala verktyg som helt klart ökat vår förståelse och medvetenhet kring psykisk hälsa, säger Niclas Lundell, grundare och vd.

Kostnadsfri föreläsning

Den 9 november kan Insightgap, genom ett samarbete med befintliga kunder, erbjuda en kostnadsfri föreläsning – både fysisk och digital – för alla personer inom företagsledning, HR och utbildning som är nyfikna och vill lära sig mer.

Under en timme visar grundaren och psykologen Joakim Blomqvist Insightgaps visuella förklaringsmodell och berättar om:

  • Hur vi fungerar på insidan och varför psykisk ohälsa uppstår
  • Hur vi kan stärka vår motståndskraft mot psykisk ohälsa
  • Effekter av ökad kunskap och proaktivt arbete
  • Hur vi kan stötta andra som kämpar med sitt mående
  • Hur man som ledare bör tänka i svåra samtal med medarbetare

Tid: Torsdag 9 november kl. 08.00-09.15
Plats: Titta på digital livesändning eller var med på plats i stadshuset i Umeå.

Föreläsningen ges i samarbete med Umeå kommun, Balticgruppen, Region Västerbotten, Personalkollen, Umeå IK och Coompanion. Tack!

För mer info och anmälan
https://insightgap.com/forelasning/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>