Cognizant och Boehringer Ingelheim ska snabba på läkemedelsutveckling med integrerad molnplattform
Hem MEDICINTEKNIK Cognizant och Boehringer Ingelheim ska nu snabba på läkemedelsutveckling med integrerad molnplattform

Cognizant och Boehringer Ingelheim ska nu snabba på läkemedelsutveckling med integrerad molnplattform

Publicerat av: Redaktionen

IT- och affärskonsulten Cognizant samarbetar med det biofarmaceutiska företaget Boehringer Ingelheim, för att snabba på och öka kvaliteten på läkemedelsutveckling.

Baserat på Veeva Development Cloud kommer Cognizant att hjälpa Boehringer Ingelheim att samordna medicinska utvecklingsprocesser och data i ett sammankopplat ekosystem, vilket förbättrar samarbetet mellan kliniska, regulatoriska och kvalitetsfunktioner.

Cognizant och Boehringer Ingelheim ska snabba på läkemedelsutveckling med integrerad molnplattform

”Vi skapar en heltäckande plattform som snabbar på utvecklingen av livsviktiga läkemedel,”, säger Uli Brӧdl, Senior Vice President, Global Clinical Development på Boehringer Ingelheim. ”Våra samarbeten med Cognizant och Veeva ger oss möjlighet att driva detta viktiga initiativ, vilket kommer att påverka patienternas liv positivt.”

Plattformen kallas för ”One Medicine Platform”, och förväntas bli en av de största globala Veeva-lösningarna.

Cognizant inledde satsningen hos Boehringer Ingelheim med en verksamhets- och teknologianalys, följt av utveckling av en aktivitetsplan och en agil metodik för systemintegration.

I samarbete med Veeva implementerar Cognizant nu tjänster som programhantering, systemarkitektur och design, utbildning, datamigrering, integration, testning och valideringstjänster.

”Att använda avancerad teknik för att förbättra kvaliteten och leveransen av nya läkemedel är ett måste för innovativa läkemedelsföretag, och Boehringer Ingelheim utmärker sig när det gäller utvecklingen av One Medicine Platform”, säger Srini Shankar, Global Head på Cognizant Life Sciences. ”Veeva har uppmärksammats som ett av de snabbast växande teknikföretagen i branschen, och Cognizant har den expertis som krävs för att implementera flera Veeva-plattformar samtidigt. Vi är stolta över att arbeta tillsammans för att koppla samman kliniska, regulatoriska och kvalitetsmässiga funktioner på ett sätt som påskyndar leveransen av nya livsviktiga läkemedel.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>