Dynamic Code förvärvar FindOut Diagnostic
Hem MEDICINTEKNIK Dynamic Code förvärvar nu FindOut Diagnostic

Dynamic Code förvärvar nu FindOut Diagnostic

Publicerat av: Redaktionen

Dynamic Code förvärvar konkursboet FindOut Diagnostic som är ett medicinteknikbolag som utvecklar och tillverkar självtest.

Bolaget lanserade självtest för CRP (snabbsänka) och HbA1c (långtidsblodsocker) i början av året.

Bolagets produkter ligger väl i linje med Dynamic Codes strategi att utöka produktportföljen.

FindOut Diagnostic har under 5 år forskat fram en AI-lösning där man med mobilen läser av blodprov som kan tas av patienter i hemmet genom ett stick i fingret och med utrustning där man med en mobilapp kan scanna testet för svar inom 15 minuter. Lösningen kan integreras med vårdgivare som tar vid om patienten får ett positivt svar. Nyligen meddelade bolaget att de gått i konkurs på grund av bristande finansiering.

– FindOut Diagnostic har innovativa produkter med stor marknadspotential i sin portfölj som kompletterar Dynamic Codes verksamhet. Med förvärvet får Dynamic Code tillgång till både nya produkter och teknik som går att integrera i vår befintliga produktportfölj och plattform. Det finns även flera initierade pilotprojekt i vården ute i regionerna, vilket vi ser som intressant, säger Emilie Erhardt Winiarski, vd för Dynamic Code.

Dynamic Code förvärvar FindOut DiagnosticFörvärvet innebär att Dynamic Code tar över produkter och en digital avläsningsteknik omgående. FindOut Diagnostic har idag inarbetade pilot-samarbeten med vården samt försäljningskanaler via apotek. Dessa tar Dynamic Code över när produkterna blir regulatoriskt anpassade för Dynamic Codes regi och kompletterar med försäljningen med egna inarbetade kanaler

Egenmonitorering blir viktigare när vården digitaliseras

År 2024 förväntas 15-25% av alla vårdmöten vara digitala. Idag bryts i många fall den digitala kedjan på grund av krav på analoga testmotoder. Detta kostar onödigt stora resurser i tid och pengar för både vård och patient. Kliniska självtester och integration med vårdens system kommer att vara en viktig nyckel i transformationen mot en effektiv digital vårdkedja både inom primärvård, sjukhusvård och egenmonitorering i hemmet.

– Även inför fysiska besök eller operationer är självtester som kan tas hemma en viktig del för att spara tid och pengar. FindOut Diagnostic har produkter som kan effektivisera och optimera den fysiska vården och passar bra in i Dynamic Codes plattform och position i det nya vårdlandskapet, säger Anne Kihlgren, grundare och styrelseordförande för Dynamic Code.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>