Ekonomin allt större hinder för digital utveckling
Hem NYHETERE-HÄLSA Ekonomin allt större hinder för digital utveckling

Ekonomin allt större hinder för digital utveckling

Publicerat av: Redaktionen

Fler kommuner och regioner har implementerat digitala strategier under de tre senaste åren.

Samtidigt finns det utmaningar som bromsar utvecklingen, där ekonomin och budgetfrågorna ses som allt större hinder för digital framgång.

Digitaliseringsarbetet blir också allt mer beroende av insatser från eldsjälar i verksamheten. Det här visar en tredje genomgång av Sveriges kommuner och regioner som tagits fram av PwC.

– Det är positivt att kommuner och regioner går i rätt riktning, men det är också tydligt det behövs ett ökat stöd i digitaliseringsarbetet. Frågorna måste prioriteras i budgetarbetet, och de får heller inte vila på enskilda eldsjälar, säger Ola Johnsson som är rådgivare inom digitalisering på PwC.

Hinder för utvecklingen

– I våra undersökningar 2018, 2020 och nu 2023, har samma fyra utmaningar identifierats. Men nu ser vi en tydlig skillnad, där andelen som anger ekonomi/budget som hinder har ökat med 15 procentenheter sedan 2020, berättar Ola Johnsson.

Nyckelpersoner driver digitaliseringen

Ekonomin allt större hinder för digital utvecklingUndersökningen visar även att digitaliseringen hänger på en skör tråd i många verksamheter, och är beroende av engagerade nyckelpersoner.
– Den här trenden med eldsjälar i verksamheten som framgångsfaktorer har tilltagit, där vi ser en tydlig ökning från 44 procent 2020 till hela 65 procent i år, avslutar Ola Johnsson.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>