Tendo gör sin första leverans av Tendo OneGrip
Hem MEDICINTEKNIK Tendo AB gör sin första leverans av Tendo OneGrip

Tendo AB gör sin första leverans av Tendo OneGrip

Publicerat av: Redaktionen

Tendo AB (”Tendo” eller “Bolaget”) meddelar idag att Bolaget levererat det första specialanpassade Tendo OneGrip-hjälpmedlet till patient.

Leveransen är av mindre ekonomiskt värde men markerar en strategisk milstolpe då den bekräftar att det finns en betalningsvilja då man från vårdgivarnas sida ser värdet i Tendos hjälpmedel.

Tendo gör sin första leverans av Tendo OneGrip

Som meddelades i mars 2023, remitterades en ryggmärgsskadad patient för första gången Tendos medicintekniska robotiserade hjälpmedel, Tendo OneGrip. Remissen har lett fram till att den första specialanpassade enheten av Tendo OneGrip nu levererats till en patient i region Kalmar. ”Det känns fantastiskt. Det är så häftigt!” kommenterar OneGrips första användare.

Produktion och anpassning av leveransen har gjorts i samarbete med Tendos nordiska produktionspartners OIM Sweden och Bandagist Jan Nielsen A/S.

”Vi är oerhört stolta och glada över att ha levererat vår första specialanpassade produkt till en användare i region Kalmar. Det ska bli mycket spännande att följa hur OneGrip används i vardagen” kommenterar Sofie Woge, VD på Tendo. ”För Tendo är det här en stor milstolpe som bekräftar att man i föreskrivande led, som regionen i det här fallet, ser ett värde i Tendo OneGrip och är villiga att betala för det. Vi kan också konstatera att vår leveranskedja för produktion och anpassning, där vi samarbetar med våra nordiska produktionspartners OIM Sweden och Bandagist Jan Nielsen A/S, fungerar tillfredställande.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>