Genombrott för iZafe – gör dubbla affärer i Europa
Hem NYHETERIT-LÖSNING Genombrott för iZafe – gör nu dubbla affärer i Europa

Genombrott för iZafe – gör nu dubbla affärer i Europa

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska medtechbolaget iZafe har i veckan tecknat två avtal till ett sammanlagt värde av 34,7 miljoner kronor.

Avtalen gäller läkemedelsroboten Dosell som nu kommer börja distribueras i Storbritannien och Nederländerna.

 Läkemedelsroboten Dosell hjälper patienter att komma ihåg att ta sina läkemedel i tid.

I Sverige lanserades Dosell 2017. Nu kommer den svenska läkemedelsroboten att introduceras på den nederländska och brittiska marknaden efter exklusiva avtal med företagen IVE Ventures och Targeted Outcomes.

– Vi har märkt av en stor internationell efterfrågan sedan vi lanserade konsumentversionen av Dosell. Både Nederländerna och Storbritannien är intressanta marknader och Nederländerna har kommit allra längst kring att paketera medicin på dospåsar. Det är extra glädjande att de valt just Dosell efter att ha granskat alla konkurrenter på marknaden, säger Anders Segerström, vd på iZafe.

Växande marknad med åldrande befolkning

Genombrott för iZafe – gör dubbla affärer i Europa2021 hämtade 6,8 miljoner svenskar ut medicin, en siffra som ökar för varje år i takt med att befolkningen blir äldre. I EU förväntas befolkningsandelen i åldern 80 år och äldre öka från 5,8 procent 2019 till 14,6 procent 2100. Drygt hälften av alla svenskar över 75 år får fem eller fler läkemedel utskrivna.

– Dålig medicinsk följsamhet är ett problem redan idag men riskerar att bli betydligt större i framtiden om inte sjukvården blir bättre på att implementera nya tekniska lösningar. Att förenkla för alla som arbetar inom sjukvården tror jag kommer bli avgörande om vi ska kunna möta framtidens utmaningar, säger Anders.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>