Gemensam hjärnkrets för depression, ångest och bipolär sjukdom avslöjad i ny studie
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Ny studie: Gemensam hjärnkrets för depression, ångest och bipolär sjukdom avslöjad

Ny studie: Gemensam hjärnkrets för depression, ångest och bipolär sjukdom avslöjad

Publicerat av: Redaktionen

En ny studie publicerad i tidskriften Nature Communications har visat att det finns en gemensam hjärnkrets som är kopplad till flera psykiatriska tillstånd, inklusive depression, ångest och bipolär sjukdom.

Forskarna använde sig av hjärnanalyser för att undersöka hur vissa regioner i hjärnan interagerar med varandra och hittade en krets som var aktiv i samband med dessa olika tillstånd.

Denna gemensamma krets, som kallas den fronto-limbiska kretsen, är belägen i frontalloberna och limbiska systemet i hjärnan och är ansvarig får emotionell reglering och beteende.

Studien visade att personer med dessa psykiatriska tillstånd hade en förändrad aktivitet i denna krets jämfört med friska individer.

Gemensam hjärnkrets för depression, ångest och bipolär sjukdom avslöjad i ny studie”Förhoppningsvis kan denna nya kunskap kan leda till bättre behandlingar för psykiatriska tillstånd, eftersom det ger ett gemensamt mål för läkemedel och annan behandling.”, kommenterar David Grönte, överläkare i psykiatri från Linköping. ”Studien är också ett steg framåt för att förstå de underliggande mekanismerna bakom dessa tillstånd och kan bidra till att bryta ner stigmatiseringen och fördomar om psykiatriska tillstånd.”, fortsätter David Grönte.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>