Ergonomi för en bekvämare arbetsdag
Hem LIVSSTIL Ergonomi för en bekvämare arbetsdag – små hjälpmedel gör stor skillnad

Ergonomi för en bekvämare arbetsdag – små hjälpmedel gör stor skillnad

Publicerat av: Redaktionen

Att arbeta ergonomiskt behöver inte betyda att du har ett höj- och sänkbart skrivbord utan små medel gör stor skillnad.

Din arbetsplats ska utformas för att främja hälsosamt arbete och genom ergonomiska hjälpmedel från Leitz och Kensington optimerar du enkelt din arbetsplats.

Ergonomi behöver inte vara tråkigt, svårt och fult utan något som är enkelt och tillför något till din arbetsplats.

Små hjälpmedel gör stor skillnad, ett laptopstativ, sittkudde och fotstöd gör din arbetsplats ergonomisk på ett kick. Produkter som, balanspall och sittboll främjar variation och rörelse och är perfekt att ha vid skrivbordet och byta till efter du suttit för länge på kontorsstolen. Med tanke på dagens hybrida sätt att arbeta, både från kontoret och hemmakontoret, så blir det även viktigt att känna sig hemma på kontoret. Färger används inte bara för att visa din identitet utan har även en stark inverkan på humör och produktivitet. Leitz produkter är alla utformade för att förbättra din vardag genom anpassningsbara verktyg och för att ge stil och färg åt din arbetsplats. Så sätt din personliga prägel på ditt arbetsområde genom att välja din favoritfärg eller tilldela olika färger till olika avdelningar.

Föredrar du hellre ett stilrent kontor är Kensington rätt för dig. Kensington erbjuder ett brett utbud av stilrena och praktiska ergonomiska hjälpmedel som är skapta för att öka produktiviteten och bekvämligheten på arbetsplatsen. Trots ens preferenser av färg och stil är det viktigaste vid implementering av ergonomi den individuella anpassningen. Alla ser olika ut och likaså ska utrustningen anpassas. Kensingtons patenterade SmartFit system förenklar installationen av ergonomisk höjd genom färginställning utefter din handstorlek. Undvik att gissa den mest ergonomiska höjden utan matcha bara din handstorlek efter färgtabell och ställ in höjden till motsvarande nivå. SmartFit passar även perfekt till kontor med hot-desking!

Tre snabba tips för en bekvämare arbetsdag:

  • Ergonomi för en bekvämare arbetsdagSkärm: Placera skärmen 55 till 65 cm från dig. Om den första textraden börjar strax under ögonhöjd har du hittat den optimala höjden.
  • Sittposition: Dina fötter ska vila platt på marken och din knän ska vara på en lägre höjd än dina höfter.
  • Armar: Dina underarmar ska bilda en L-form med dina överarmar. Lämna lite utrymme mellan bordets kant och tangentbordet så att dina armar kan vila bekvämt. Dina handleder ska vara raka och dina axlar avslappnade.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>