Koka det perfekta ägget
Hem LIVSSTIL Koka nu det perfekta ägget

Koka nu det perfekta ägget

Publicerat av: Redaktionen

Ägg är sprängfyllda med näringsämnen, har relativt lågt energiinnehåll och är så mångsidiga att de passar lika bra året runt men visst är det nu på påsken som äggen har sin storhetstid.

Under påskveckan sägs svenskarnas äggkonsumtion dubblas jämfört med årets andra veckor.

Rinnande, löskokt, mjukkokt, hårdkokt – hur vill du ha ditt ägg?

När det gäller kokta ägg, och framförallt hur länge de ska koka går meningarna ofta isär. Här ger vi dig förutsättningarna för att koka perfekta ägg, varje gång!

Gör så här:
Koka det perfekta ägget

Rinnande, löskokt, mjukkokt, hårdkokt – hur vill du ha ditt ägg? Vi har tiderna för att du ska kunna koka ditt drömägg!

1. Koka upp vatten så att det sjuder. Stormkokar det kan äggen spricka.

2. Lägg ner äggen försiktigt, t ex med en sked.

3. Ställ äggklockan på valfri tid, kika på bilden nedan och leta upp din favorit.

4. Lägg över äggen i kallt vatten 1-2 minuter så att kokningen avstannar. Att kyla ner dem underlättar dessutom skalningen.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>