Nu finns PIFFL i Kävlinge kommun
Hem LIVSSTIL PIFFL i Kävlinge kommun

PIFFL i Kävlinge kommun

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan gäster och invånare som kommer till Kävlinge kommun hitta PIFFL boxar vid kommunens första popup-park samt i Löddeköpinge.

Popup-parken har återbruk som tema och inkluderar förutom PIFFLboxen en boulebana, minibibliotek, utescen, flera olika sittytor och massor av annat kul.

I Löddeköpinge finns PIFFL i anslutning till en lekplats, fotbollsplan och en större grönyta.
PIFFL möjliggör ökad tillgång till rörelse

PIFFL är en tjänst för sport och fritid som ger tillgång till aktiviteter vid städers näridrottsplatser och aktivitetsytor. Genom PIFFLs app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Komplement till kommunens centrala platser

“PIFFLboxen är ett bra komplement till våra centrala platser med aktiviteter. Den gör jobbet för alla de som vill utöva en aktivitet i området och vi slipper ha någon som står och lånar ut alla grejer. Vi har satt en PIFFLbox i Kävlinge vid vår Popup- park och den är ett måste där. Den löste mitt problem med vem som skulle sköta aktiviteterna på platsen. PIFFLboxen som står i Löddeköpinge står centralt i ett grönområde i närheten av en lekplats, fotbollsplan och större grönyta. Vi testar för att se hur populär den kan bli där men hittills har vi fått till oss att invånarna tycker om det,“ säger Camilla Persson, Landskapsingenjör, Kävlinge Kommun.

PIFFL finns snart på över 40 orter i Sverige.

– Vi är så glada över att Kävlinge kommun vill öka möjligheten till en aktiv fritid för sina invånare och besökare. För oss är det en självklarhet att man vid en park också borde ge tillgång till några fotbollar och kubb som människor runt platsen kan dela på, säger Dennis Axelsson, en av PIFFLs grundare.

Nu finns PIFFL i Kävlinge kommunSå här funkar det

  • Ladda ner PIFFL i App Store eller Google Play
  • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden är 10 kr per timme.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>