Lena Strömberg ny programdirektör för Medtech4Health
Hem NYHETERFORSKNING Lena Strömberg är ny programdirektör för Medtech4Health

Lena Strömberg är ny programdirektör för Medtech4Health

Publicerat av: Redaktionen

Styrelsen för det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health har beslutat utnämna Lena Strömberg som ny vd och programdirektör.

Hon tillträder tjänsten den första oktober.

Lena Strömberg får uppdraget att utveckla och driva den tredje etappen av innovationsprogrammet Medtech4Health.

– Vinnova välkomnar Lena Strömberg som ny programdirektör för det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health. Hennes ledarskap kommer ge programkontoret utmärkta förutsättningar under nästa etapp, säger Lars Hammarström, direktör och avdelningschef för avdelningen hälsa på Vinnova.

Lena Strömberg har närmare 15 års erfarenhet av innovationsstödjande arbete från nyttiggörande av forskning till tillväxt i företag. Hon har en bred erfarenhet från såväl operativt som strategiskt arbete i strategiska innovationsprogram, klusterorganisationer, Science Parks, inkubatorer, myndigheter, vårdorganisationer och företag av olika storlekar.

– Vi ser att Lena Strömberg med sin breda bakgrund i och djupa kunskap om det svenska innovationssystemet har mycket att bidra med till Medtech4Health. Hennes stora engagemang för medicinteknik och gedigna erfarenhet som process- och projektledare kommer vara mycket värdefullt i hennes roll som programdirektör, säger Anna Lefevre Skjöldebrand, VD Swedish Medtech och styrelseordförande Medtech4Health i ett gemensamt uttalande tillsammans med Peter Värbrand, vicerektor för Linköpings universitet och Magnus Göransson, CEO Roche Diagnostics Scandinavia AB, som alla tillhör styrelsen för Medtech4Health.

Lena Strömberg kommer senast från ett uppdrag för Swedish Incubators & Science Parks där hon bland annat arbetat med strategisk processutveckling för att stärka samordningen av Sveriges innovationssystem och öka nyttan för fler kunskapsintensiva företag. De senaste åren har hon även haft rollen som verksamhetsledare för Stockholm IT Region, ett Triple helix-nätverk som bidrar till att accelerera digitaliseringen i Stockholmsregionen.

– Jag ser fram emot uppdraget att utveckla Medtech4Health med stor glädje, entusiasm och ödmjukhet! För mig är det viktigt att driva ett behovsbaserat arbetssätt med tvärdisciplinära samarbeten samt att stärka Medtech4Healths röst nationellt och internationellt. Vi kan ge ett viktigt bidrag till en hållbar digital omställning som stärker Sveriges position som en välfärds- och kunskapsnation, säger Lena Strömberg.

Lena Strömberg ny programdirektör för Medtech4Health

Lena Strömberg tillträder i oktober som ny vd och programdirektör för det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health.

– I min roll som programdirektör kan jag bidra med ett coachande ledarskap för att få industri och akademi att arbeta tillsammans med vården och medborgarna för att möta dagens och morgondagens utmaningar inom hälsa, vård och omsorg. Samtidigt som vi tillsammans kan skapa bättre förutsättningar för tillväxt hos svenska medicintekniska företag, säger Lena Strömberg.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>