TakeCare och CGM NLLview godkända för anslutning till NLL
Hem NYHETERE-HÄLSA TakeCare och CGM NLLview godkända för anslutning till NLL

TakeCare och CGM NLLview godkända för anslutning till NLL

Publicerat av: Redaktionen

CGMs journalsystem TakeCare med webbapplikationen CGM NLLview har som ett av de första vårdinformationssystemen på marknaden erhållit godkännande av E-hälsomyndigheten för läsåtkomst till Nationella läkemedelslistan.

Tjänsten i TakeCare ska användas inom Region Stockholm och Region Gotland.

Anpassning av TakeCare till NLL (nationella läkemedelslistan) har pågått intensivt under senaste året i nära samarbete med Region Stockholm och Region Gotlands IT-arkitekter och specialister inom läkemedel och patientsäkerhet, för klinisk förankring. Detta med syftet att säkerställa ett system anpassat till vårdens behov och den nya lagen om nationella läkemedelslistan.

Projektet har drivits agilt i nära samarbete med Region Stockholm och Region Gotland samt med E-hälsomyndigheten. CGM valde en agil projektledningsmodell med täta demonstrationer till kund. Detta har gett oss som leverantör en unik möjlighet att leverera systemutvecklingen iterativt, där vår kund haft möjlighet att verifiera lösningen allt eftersom utvecklingen pågått. Arbetssättet har resulterat i en mycket snabb process för att utveckla systemet till att passa verksamheternas behov och skapa tidig nytta.

”Att CGMs produkter TakeCare och CGM NLLview nu är godkända för anslutning till NLL läsflöde, ger oss goda förutsättningar att gå vidare i den stegvisa anslutningsprocessen enligt den nya tidsplanen som riksdagen antagit”, berättar Helinä Soras, produktägare och ansvarig för projektet, CGM Sverige.

TakeCare och CGM NLLview godkända för anslutning till NLLLagen om Nationella läkemedelslistan antogs av riksdagen 2018 med syfte att öka patientsäkerheten genom att ge en samlad översikt av patientens samtliga förskrivna och uthämtade läkemedel från vården och apoteken, oavsett var eller i vilket system läkemedlen förskrivits eller hämtats ut.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>