Open Call är igång för att främja innovativa digitala lösnigar – för en bättre folkhälsa
Hem NYHETERE-HÄLSA Open Call är nu igång för att främja innovativa digitala lösnigar – för en bättre folkhälsa

Open Call är nu igång för att främja innovativa digitala lösnigar – för en bättre folkhälsa

Publicerat av: Redaktionen

Den 27 september går startskottet för DIGIT-PRE Open Call.

Utlysningen riktar sig till små och medelstora företag (SME) som utvecklar innovativa digitala lösningar inom prediktion, prevention och vård på distans – allt för att främja en förbättrad folkhälsa och en aktiv, hälsosam livsstil.

Open Call är igång för att främja innovativa digitala lösnigar – för en bättre folkhälsaDIGIT-PRE Open Call öppnar upp möjligheten för företag att nå marknaden snabbare, säger Malin Larsson, innovationsledare på Innovation Skåne och projektkoordinator för DIGIT-PRE:

– Vi ser tydliga behov och utmaningar kopplade till en försämrad folkhälsa, så som livsstilssjukdomar och psykisk ohälsa. Detta vill vi bidra till att förebygga och lindra. De små och medelstora företagen som deltar i DIGIT-PRE kommer därför att få stöd genom ett accelerationsprogram där både kontanta medel och supporttjänster erbjuds – allt för att lösningarna ska nå internationell marknad snabbare.

En mer jämlik tillgång vård och prevention

DIGIT-PRE kommer att bidra till att ge en mer jämlik tillgång till nya och smarta lösningar. Projektet har ett särskilt fokus på konsumentinriktade lösningar för prevention, prediktion och vård på distans.

– Vi erbjuder ett skräddarsytt stöd, finansiering från projektet och tillgång till allt från testbäddsmiljöer till investeringsnätverk, berättar Aldo Vermiglio, innovationsledare på Innovation Skåne och affärsrådgivare inom DIGIT-PRE. Stödet är dessutom helt anpassat efter de behov som varje deltagande bolag har.

Det EU-finansierade projektet DIGIT-PRE verkar för att främja nya hälso- och sjukvårdslösningar genom samarbeten mellan SME:er och samtidigt stödja deras inträde på en internationell marknad. Detta görs i partnerskap där två eller fler bolag samarbetar kring att vidareutveckla produkter eller tjänster.

Särskilt fokus på fem områden

Tillsammans med experter inom hälso- och sjukvården, direkta målgrupper och andra intressenter har DIGIT-PRE i en gedigen och efterfrågansstyrd process identifierat fem områden där behoven är stora och där just digitala lösningar kan spela en särskilt viktig roll:

– Psykisk hälsa
– Rehabilitering
– Neurologiska tillstånd
– Hälsosamma livsstilar
– Hälsa och åldrande

En möjlighet för företag att testa – och få stöd

– Projektet innebär en fantastisk möjlighet för små och medelstora bolag att få hjälp att nå nya europeiska marknader, vidareutveckla sin produkt eller tjänst genom tvärsektoriellt samarbete, och dessutom få både ekonomiskt och organisatoriskt stöd i processen, säger Malin Larsson.

Genom att delta i DIGIT-PRE:s Open Call får företag möjlighet att dra nytta av expertis och rådgivning från de tio europeiska partners och specifik hjälp av en dedikerad DIGIT-PRE Key Account Manager under hela utvecklingen av projektet.

För SME:er som är vill delta i DIGIT-PRE Open Call är det första steget att registrera sig i matchmakingverktyget: www.digit-pre.eu/matchmaking och lyssna in på informationswebinaret som sänds den 28 september.

Ansökningstid två månader fram

DIGIT PRE är en del av EU:s I3-instrument, Innovation Skåne är koordinator och arbetar tillsammans med nio övriga projektparter. Ansökningsperioden startar den 27 september 2023 och pågår till och med den 30 november 2023, och lanseras av Innovation Skåne samt övriga projektparter i DIGIT-PRE. Läs mer om DIGIT-PRE: www.digit-pre.eu

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>