Ambulans och vårdutrustning skänks till Ukraina
Hem HÄLSA Ambulans och vårdutrustning skänks till krigsdrabbade Ukraina

Ambulans och vårdutrustning skänks till krigsdrabbade Ukraina

Publicerat av: Redaktionen

Region Skåne skänker en akutambulans och utrustning till det krigsdrabbade Ukraina.

Bland annat skickas ett stort antal kompletta, portabla utrustningar för patientövervakning och hjärtstart.

En ambulans från Region Skåne är nu på väg till Ukraina.

Bilen är fylld med utrustning som inte längre används i Skåne, men som fortfarande fungerar och kan rädda liv. Framför allt handlar det om ett stort antal utrustningar för patientövervakning med EKG och hjärtstart.

– Vi är i slutskedet av att uppgradera både ambulansfordonen och patientövervakningen. Det känns bra att den kan komma till nytta i Ukraina, i stället för att vi säljer bil och utrustning, säger Nicklas Jakobsson, fordonsansvarig inom ambulanssjukvården i Region Skåne.

Allt utrustning är testad för att säkerställa att den är fullt fungerande.

Samarbete med hjälporganisationer

Sammanlagt handlar det om en akutambulans och cirka 110 utrustningar för patientövervakning, inklusive förbrukningsmateriel, till exempel de pappersremsor som behövs för att skriva ut EKG, elektroder att sätta på bröstet vid patientövervakning, batterier och batteriladdare. I den här omgången skickas 20 utrustningar och ytterligare 90 skickas i höst.

Ambulans och vårdutrustning skänks till UkrainaUtöver det skickas bland annat utrustning för bröstkompressioner, väskor och ett antal laryngoskophandtag (inklusive förbrukningsmateriel) som används för att skapa fria luftvägar.

Förare från organisationen Blågula Bilen kommer att köra ambulansen till Ukraina. Den utrustning som inte får plats i bilen kommer att köras till Ukraina i lastbilar av organisationen Solögat Chamania.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>