Devyser har invigt sitt CLIA-certifierade laboratorium och utfört det första testet av fetal RhD för en patient
Hem MEDICINTEKNIK Devyser har invigt sitt CLIA-certifierade laboratorium i USA och utfört det första testet av fetal RhD för en patient

Devyser har invigt sitt CLIA-certifierade laboratorium i USA och utfört det första testet av fetal RhD för en patient

Publicerat av: Redaktionen

Devyser har invigt sitt CLIA-certifierade laboratorium i Atlanta, Georgia i USA.

Laboratoriet kommer att erbjuda kliniska testtjänster för ärftliga sjukdomar, onkologi och uppföljning efter transplantation.

Laboratoriet har redan utfört sitt första kommersiella test, undersökning av fostrets Rhesus D-status i ett patientprov.

”Öppnandet av vårt nya CLIA-certifierade laboratorium i Atlanta är en viktig milstolpe för att öka Devysers närvaro i USA, den största diagnostikmarknaden i världen. Jag är mycket stolt över teamet på Devyser som har gjort det möjligt att skapa ett fullt fungerande CLIA-certifierat laboratorium på så kort tid. Vi är glada över att kunna utöka vårt utbud inom klinisk testning i laboratoriet”, säger Fredrik Alpsten, VD på Devyser.

Devyser har invigt sitt CLIA-certifierade laboratorium och utfört det första testet av fetal RhD för en patient

Devyser CLIA invigning

Laboratoriet kommer att växa i takt med att efterfrågan ökar och ska inledningsvis fokusera på att tillhandahålla kliniska testtjänster för vårdgivare och patienter i USA. Devyser arbetar för närvarande med att säkerställa att amerikanska försäkringsbolag kostnadsersätter de tester som ska ingå i erbjudandet för CLIA-certifierade laboratorietester.

I maj 2023 erhöll Devyser CLIA-certifiering från Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS), vilket tillåter laboratoriet att genomföra kliniska laboratorietester på patientprover.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>