Henrik Jansson ny chef för Specialisttandvård och Forskning
Hem NYHETERFORSKNING Henrik Jansson ny chef för Specialisttandvård och Forskning

Henrik Jansson ny chef för Specialisttandvård och Forskning

Publicerat av: Redaktionen

Henrik Jansson blir ny chef för Specialisttandvård och Forskning på Folktandvården Skåne.

I det nya uppdraget kommer han att leda den samlade specialisttandvården och utveckla den kliniknära forskningen.

Henrik kommer närmast från rollen som Forsknings- och utvecklingschef.

-För att erbjuda skåningarna bästa möjliga tandvård utvecklar vi hela tiden verksamheten, och jag är därför glad att Henrik Jansson har tackat ja till uppdraget. Med Henriks odontologiska bakgrund tillsammans med det nätverk han byggt upp i Sverige och norra Europa ser jag mycket fram emot vårt fortsatta kunskapsdrivande arbete för att främja folkhälsan, säger Karin Melander, vd på Folktandvården Skåne AB.

Folktandvården Skåne väljer genom en omorganisation att samla specialisttandvården i Helsingborg, Kristianstad, Malmö och Lund under ett ledarskap. Henrik Janssons roll innebär ett övergripande odontologiskt ansvar inom specialisttandvården, samt att fortsätta utveckla den kliniknära forskningen i Skåne.

-Jag ser fram emot att samla och stärka specialisttandvården, och samtidigt öka fokus på vår patientnära forskning tillsammans med kollegorna inom allmäntandvård och hälsofrämjande utveckling, säger Henrik Jansson.

Henrik Jansson ny chef för Specialisttandvård och Forskning

Henrik Jansson

Henrik Jansson ser stora möjligheter att genom samarbeten utveckla framtidens hållbara tandvård, både i Skåne och med tandvårdsaktörer och lärosäten i övriga Sverige.

-Min ambition att skapa ett forskningsnätverk inom Folktandvården Skåne. Jag tror på samarbeten, och därför ser jag också vikten av goda relationer med andra aktörer både i närområdet och i resten av landet. Det är genom samarbeten vi tillsammans bidrar till en bättre munhälsa, både på kort och på längre sikt, säger Henrik Jansson.

Folktandvården Skåne erbjuder specialisttandvård i Malmö, Lund, Helsingborg och Kristianstad inom endodonti, oral protetik, orofacial medicin, ortodonti, parodontologi samt pedodonti.

Henrik Jansson började sin yrkesbana som tandläkare 1996. Han har främst varit verksam på odontologiska fakulteten, Malmö Universitet och Jönköping University. Dessutom har Henrik Jansson flerårig erfarenhet av specialisttandvård inom ämnesområdet parodontologi i Sverige och Norge.

Henrik Jansson tillträder som chef för Specialisttandvård och Forskning på Folktandvården Skåne den 1 januari 2022.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>