Högre pension för Vårdförbundets medlemmar i privat sektor
Hem ÄLDREOMSORG Högre pension nu för Vårdförbundets medlemmar i privat sektor

Högre pension nu för Vårdförbundets medlemmar i privat sektor

Publicerat av: Redaktionen

Vårdförbundet har kommit överens med Fremia om att införa delpension, vilket motsvarar flexpension på övrig privat sektor.

Fullt utbyggt innebär det att medlemmarna får ytterligare två procent i pensionsavsättning.

Det innebär att i stort sett alla Vårdförbundets medlemmar på privat sektor nu kommer att få betydligt högre pension.

Vårdförbundets medlemmar kommer alltså få rejält höjda pensioner tack vare det nya avtalet om delpension. Avtalet innebär att arbetsgivare årligen kommer sätta av ytterligare premier till medlemmars pension, utöver de 4,5 procent av lönesumman som redan i dag sätts av till tjänstepension ITP. Fullt utbyggd delpension ger 2 procent extra i pensionsavsättning.

Utöver Fremia har Vårdförbundet under våren förhandlat med både Arbetsgivaralliansen och Almega Vårdföretagarna. På samtliga områden har Vårdförbundet förhandlat fram höjda pensionsavsättningar. Medlemmar inom kommuner och regioner har redan från 1 januari 2023 fått höjda pensionsavsättningar.

Högre pension för Vårdförbundets medlemmar i privat sektor

Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro liggande foto Ulf Huett

– Det är oerhört glädjande att vi nu lyckats få igenom betydande höjningar av pensionsavsättningarna för våra medlemmar i privat sektor! Jämställda villkor, där pension är en viktig komponent, är en förutsättning för att locka och behålla medarbetarna i kvinnodominerad vård- och omsorgsverksamhet, säger förbundsordförande Sineva Ribeiro.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>