Tuben Ungdom prisas för sitt framgångsrika arbete för unga i Farsta
Hem LIVSSTIL Tuben Ungdom prisas för sitt framgångsrika arbete för unga i Farsta stadsförvaltning

Tuben Ungdom prisas för sitt framgångsrika arbete för unga i Farsta stadsförvaltning

Publicerat av: Redaktionen

I måndags den 29 maj gick Framtidsgalan 2023 av stapeln, galan som lyfter fram och hyllar medarbetare och prestationer inom offentlig sektor.

Vinnare i kategorin Årets Team blev Tuben Ungdom, fritidsledare vid Farsta stadsförvaltning.

Teamet prisas för att genom gott samarbete lyckats med kreativa lösningar som lett till fantastisk utveckling för verksamheten på Tuben Ungdom.

Tuben Ungdom prisas för sitt framgångsrika arbete för unga i Farsta

Fritidsledarna på Tuben Ungdom, tog emot priset för Årets Team på Framtidsgalan 2023.

Framtidsgalan anordnas sedan 2015 av Framtidsverket och syftar till att lyfta positiva förebilder och prestationer inom offentlig sektor, för att belysa det viktiga arbete som görs. I måndags gick Framtidsgalan 2023 av stapeln på anrika Ordenshuset i Stockholm. Under galan korades vinnare i fem olika kategorier. Priset för Årets Team gick till Tuben Ungdom, från Farsta stadsdelsförvaltning, Stockholm Stad.

Årets Team Teamet på Tuben Ungdom, Farsta Stadsdelsförvaltning, Stockholm Stad

Sigtuna kommun står bakom priset för Årets Team. I motiveringen stod bland annat: ”Tuben Ungdom har etablerat sig som en trygg och säker plats där ungdomar kan vara sig själva och uttrycka sin kreativitet. Genom att fokusera på kultur och medier har de lockat en bred målgrupp med olika intressen och bakgrunder. Det är imponerande att de har skapat en gemenskap där ungdomar från olika delar av staden kan träffas och ha kul tillsammans. Tuben Ungdom har skapat en trygg och kreativ plats där ungdomar kan uttrycka sig och förverkliga sina drömmar. Genom att erbjuda olika aktiviteter och stöd ger Tuben ungdomarna möjlighet att utvecklas och skapa en meningsfull fritid, vilket gör det till en viktig och positiv insats för Stockholms unga och samhället i stort.”

– Så härligt att bli vinnare i den här kategorin! Vi har jobbat mycket med handledning och vi har lärt att lita på varandra. Vi lägger fokus på att hjälpa varandra då vi är varandras arbetsmiljö. Medvetenhet och jobba tillsammans mot gemensamma mål är de största anledningarna till att vi är årets team. Vi tror på framtiden och vi tror på ungdomarna- dom är vår framtid! säger Patrik Forsberg, fritidsledare på Tuben Ungdom.

Stor konkurrens – 500 nominerade från hela Sverige

Inför galan har alla som är verksamma inom offentlig sektor, haft möjlighet att nominera en kollega eller chef som stått för ett extraordinärt engagemang, ledarskap eller prestation under året. I år inkom nära 350 nomineringar där uppemot 500 personer nominerats i de olika priskategorierna.

– Framtidsgalan är en viktig dag för offentlig sektor. Vår målsättning med galan är lyfta fram fantastiska personer och team som visar vägen inom offentlig sektor. Teamet på Tuben Ungdom har gjort en resa när de lyckats utveckla verksamheten enormt på bara ett år och lyckats locka över 6000 unga till sin verksamhet rån hela Stockholm. Det är inte bara imponerade, utan även en viktig insats för att hålla unga borta från gatans våld och eventuell kriminalitet, säger Lina Högemark, VD på Framtidsverket.

Vinnare i de andra kategorierna blev:

– ⚜️ Årets Ledare
Tore Evang, Verksamhetschef Sterilteknik och logistik Karolinska sjukhuset

– ⚜️ Årets Insats
Stefan Persson, Verksamhetsutvecklare Tomelilla Kommun

– ⚜️Årets Hjälte
Akil Awad & Laura Björnström, Läkare, Södersjukhuset

– ⚜️Årets Hjärta
Elisabeth Karlsson, Familjehemsmamma, Kristianstad Familjehem Bemanning

I jurygrupperna har representanter från respektive kategoriägare Stockholm Stad, Sigtuna Kommun, Actea Consulting, samt Framtidsverket suttit, och som utsett vinnarna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>