Hälften av alla aktiva kvinnor hindras från att vara fysiskt aktiva i sommar på grund av urinläckage
Hem UNDERSÖKNING Hälften av alla aktiva kvinnor hindras från att vara fysiskt aktiva i sommar på grund av urinläckage

Hälften av alla aktiva kvinnor hindras från att vara fysiskt aktiva i sommar på grund av urinläckage

Publicerat av: Redaktionen

Sommaren är för många en tid för utomhusaktivitet.

Men en färsk undersökning på 3200 fysiskt aktiva kvinnor visar att 5 av 10 lider av urinläckage när de är fysiskt aktiva och att 8 av 10 påverkas i vardagen av sitt urinläckage.

Undersökningen är genomförd av hälsoföretaget Weekly Revolt tillsammans med Rocio Montejo Rodriguez, forskare vid Sahlgrenska Universitetssjukhus som forskat på urininkontinens hos kvinnor i över 20 år.

Hälften av alla aktiva kvinnor hindras från att vara fysiskt aktiva i sommar på grund av urinläckage– Många kvinnor lider av urinläckage när de rör på sig. Det kan räcka med att promenera, cykla eller hoppa på studsmattan med sina barn. Tyvärr lider väldigt många i det tysta och hindras från att vara aktiva på det sätt de vill, speciellt under sommaren då många vill vara ute och vara aktiva, säger Rocio Montejo Rodriguez, läkare och forskare inom urininkontinens.

Enligt Montejo lider ungefär en tredjedel av alla kvinnor av någon form av urinläckage, men i vissa grupper märks problemen av mer. En sådan grupp är aktiva kvinnor som har haft vaginala förlossningar.

– Bland dessa aktiva kvinnor kan det vara fler som upplever problem med urininkontinens eftersom urinläckage lättare framkallas vid rörelse. En aktiv livsstil är givetvis positivt men de flesta behöver specifikt utformad träning för bäckenbotten, speciellt om de har haft vaginala förlossningar som kan ha försvagat bäckenbottens muskulatur. säger Montejo.

Trots att många kvinnor har problem med urininkontinens är det få som lyckas få bukt med det vilket ofta beror på att man skäms och inte tar den hjälp som behövs. I höst kommer därför hälsoföretaget Weekly Revolt inkludera bäckenbottenträning i sitt större livsstilsprogram. Bäckenbottenprogrammet är framtaget i samarbete med Rocio Montejo Rodriguez och ska nå tusentals kvinnor och samtidigt hjälpa fler att prata om sina besvär.

– Vår undersökning visar att 8 av 10 kvinnor faktiskt testat någon form av bäckenbottenträning tidigare och ändå lider många av urininkontinens. Därför har vi tagit fram ett bäckenbottensträningsprogram som bygger på Rocios forskning på det här området. Programmet utbildar och ger bra övningar att genomföra i vardagen men öppnar också möjligheten för deltagarna att prata om sina problem med varandra. Att vara öppen med sina besvär har visat sig bidra till att man tar tag i sina problem med urinläckage på ett bättre sätt. De resultat vi fått in hittills från vår testgrupp har varit väldigt goda och vi hoppas kunna hjälpa tusentals kvinnor att slippa urinläckage, Louise Åberg, grundare och träningskreatör, Weekly Revolt.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>