Kontigo Care – nyhetsinslag på SVT och TV4 om Previct Drugs
Hem NYHETERE-HÄLSA Kontigo Care – nyhetsinslag på SVT och TV4 om Previct Drugs

Kontigo Care – nyhetsinslag på SVT och TV4 om Previct Drugs

Publicerat av: Redaktionen

Kontigo Care AB (publ) meddelar idag att Previct Drugs, bolagets nya mobiltelefonbaserade applikation för att detektera drognykterhet uppmärksammas i nyhetsinslag på SVT och TV4

Ulrika Giers, VD för Kontigo Care säger

”Vi står inför en mycket spännande tid när vi nu ska lansera en första version av vår drogapplikation.

Vi startar våra pilotstudier bland utvalda kunder och klienter under våren för att dra lärdom om hur drogapplikationen fungerar i verklig miljö. Vi arbetar idag med öppenvården i majoriteten av Sveriges kommuner. Kommunerna efterfrågar dagligen drogtester. Våra kunders behov har väglett oss när vi har utvecklat vår nya tjänst.”

E-Hälsoplattformen Previct används redan i svensk och finsk beroendevård. 172 av Sveriges 290 kommuner använder Previct som förstärkt digitalt stöd i öppenvården vid vård av alkoholberoende. Därutöver av privata aktörer inom svensk och finsk beroendevård. Att addera möjligheten till drogmonitorering gör att tillämpningen kommer breddas. Andelen klienter med blandberoende har successivt vuxit under de senaste åren.

Kontigo Care – nyhetsinslag på SVT och TV4 om Previct DrugsKontigo Cares egenutvecklade programvara Previct Drugs integreras nu i vår befintliga eHälsoplattform Previct. Utöver appen som finns för IOS och för Android kommer vårdgivaren även att ha tillgång till webbportalen som kan monitorera såväl alkohol- som drognykterhet tillsammans med all data om mående och andra av klienten egenrapporterade parametrar.

Kontigo Care räknar med att kunna lansera en första version av Previct Drugs under 2024.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>