BioArctic erhåller patent i Japan för nya antikroppar som riktar sig mot Parkinsons sjukdom
Hem MEDICINTEKNIK Nytt japansk patent för nya antikroppar som riktar sig mot Parkinsons sjukdom

Nytt japansk patent för nya antikroppar som riktar sig mot Parkinsons sjukdom

Publicerat av: Redaktionen

BioArctic AB (publ) (Nasdaq Stockholm: BIOA B) meddelade idag att den japanska patentmyndigheten (JPO) beviljar ett nytt patentskydd för läkemedelskandidaten BAN0805, en antikropp framtagen av BioArctic som en potentiell behandling för Parkinsons sjukdom.

Patentet kommer att löpa ut år 2041, med möjlighet till förlängning av patentperioden fram till 2046.

Det beviljade substanspatentet (baserat på den japanska patentansökan nr. 2021-570377) fokuserar på den monoklonala antikroppen BAN0805, som selektivt binder till och eliminerar patologiska aggregerade former som kallas oligomerer och protofibriller samtidigt som den skonar den fysiologiska monomerformen av alfa-synuklein. Målet är att utveckla en behandling som fördröjer eller stoppar utvecklingen av Parkinsons sjukdom.

Vid den internationella kongressen om Parkinsons sjukdom och motoriska störningar (MDS) i september 2021 presenterades resultat från fas 1-studien med BAN0805 som stödde fortsatt utveckling av antikroppen i fas 2 med en dosering på en gång i månaden.

BioArctic erhåller patent i Japan för nya antikroppar som riktar sig mot Parkinsons sjukdom”Jag är glad över att kunna meddela att den japanska patentmyndigheten beviljar ett nytt patentskydd för läkemedelskandidaten BAN0805. Det ger en värdefull och omfattande period av patentskydd”, säger Gunilla Osswald, vd för BioArctic. ”Patentet stärker ytterligare BioArctics patentportfölj och stödjer vårt viktiga arbete att utveckla potentiella behandlingar mot Parkinsons sjukdom och andra synukleinopatier.”

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>