Svenska bolag vidare i CRANEs europeiska upphandling för datadriven hälsovård
Hem NYHETERE-HÄLSA Svenska bolag vidare nu i CRANEs europeiska upphandling för datadriven hälsovård

Svenska bolag vidare nu i CRANEs europeiska upphandling för datadriven hälsovård

Publicerat av: Redaktionen

Ett svenskt konsortium, bestående av Combitech, Nordic Health Innovation och iGrant.io har kvalificerat sig i den första upphandlingsrundan av CRANE, ett Horizon 2020 pre-commercial procurement (PCP)-projekt av en integrerad lösning för egenmonitorering för att stärka kroniska patienters välbefinnande.

Ett betydande steg mot utvecklingen av en smart och hållbar hälsovård.

“Att stödja samhället med industriell modern teknik är en central del i Combitechs arbete mot utvecklingen av ett hållbart samhälle och hälsovård. Det här är en viktig milstolpe” säger Fredrik Tengel, säljchef Combitech.

Befolkningen blir allt äldre och i takt med det ökar behovet av hälsovård. CRANE tillgängliggör medborgarnas offentliga och personliga hälsodata automatiskt. Genom intelligent teknik genereras nya smarta och skräddarsydda insikter. Till skillnad från dagens system där informationen är samlad i silos och tillhandahålls av hälso– och sjukvård ger CRANE medborgarna kontroll över sina egna uppgifter och användningen av dem.

”Visionen om att genom teknik kunna bidra till en god och nära vård, utvecklad i glesbygd, för att kunna användas överallt var hela grunden till starten av vårt företag. Det är demokrati genom digitalisering och samverkan” säger Jonas Berggren, VD och medgrundare NHI.

Patienten kan själv kontrollera och dela sin data. Med patientens samtycke får vårdgivaren tillgång till patientens hälsodata och kan med hjälp av denna förbättra precisionen i behandlingar och medicinering utan att kompromissa med individens integritet.

“CRANE-projektet är en fantastisk möjlighet för oss att validera vår dataförmedlingstjänst i samband med att skapa det första europeiska hälsodatautrymmet samt introducera vår digitala plånboksteknologi i vården”, säger Lotta Lundin, VD och medgrundare av iGrant.io.

Combitech

Vi på Combitech accelererar utvecklingen av ett smartare, mer hållbart och mer motståndskraftigt samhälle. Genom att kombinera vår solida erfarenhet och kunskap från försvars- och industrisektorn säkerställer vi att verksamheter, samhällen och vårt totalförsvar står stadiga inför framtidens utmaningar. Vi är en Nordisk tech lösnings- och konsultpartner som utgörs av 2100 passionerade experter som tillsammans med våra kunder arbetar med att utmana teknikens gränser för att göra skillnad.

Nordic Health Innovation (NHI)

Svenska bolag vidare i CRANEs europeiska upphandling för datadriven hälsovårdNordic Health Innovation AB är ett svenskt företag som grundades 2014 och har sitt säte i Tärnaby. Bolagets vision är att utveckla morgondagens system för hälso- och sjukvård utifrån demokrati och närhet till individen. Genom att utgå från glesbygd kan ett system skapas som fungerar även i storstadsmiljöer. NHI levererar idag under varumärket Healfy en plattform för hälsovård på distans i olika former som Virtuella Hälsorum, Minivårdcentraler, Egenmonitorering och lösningar för Mobila vårdteam.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>