PIFFL är tillbaka i hemstaden Göteborg
Hem APP PIFFL är nu tillbaka i hemstaden Göteborg

PIFFL är nu tillbaka i hemstaden Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan invånare och besökare i Göteborgs Stad äntligen njuta av rörelseglädje tillsammans med hemmabolaget PIFFL igen.

Boxarna kommer att placeras vid Blidvädersgatans aktivitetsyta, i Skatås, vid Slottskogsvallens entrépark samt vid Dalens utegym.

“Det är kul att vara tillbaka i Göteborg speciellt eftersom vi fått frekvent feedback från användare som undrat vart boxarna i Slottskogen tog vägen, “säger Dennis, en av PIFFLs grundare.

“Vi har valt att satsa på PIFFL för att öka möjligheterna till spontanaktiviteter. Vi har senaste åren byggt flera fina spontanytor och genom satsningen på PIFFL så hoppas vi att ännu fler tar chansen att använda dem. Du kan spela Basket i Slottsskogsvallen entrépark, spikeball på motionsfältet i Skatås eller komplettera din träning vid Dalens utegym eller Blidväders aktivitetsyta med Kettlebells,” säger Per Tedenrud, Enhetschef Idrotts- och Föreningsförvaltningen hos Göteborgs Stad.

PIFFL möjliggör ökad tillgång till rörelse

PIFFL är en delningsplattform för sport och fritid som ger tillgång till aktiviteter vid städers näridrottsplatser och aktivitetsytor. Genom PIFFLs app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Göteborgs grönytor

PIFFL är tillbaka i hemstaden GöteborgDet finns många fina grönytor i Göteborg bland annat Slottsskogen som är en av Göteborgs största, äldsta och mest populära parker. Parken är en mötesplats året runt med lekplatser, olika aktivitetsytor och en av Sveriges äldsta djurparker. Mellan Härlanda tjärn och Delsjön hittar vi Skatås motionscentrum. Där finns bland annat beachvolleyboll, banor för frisbeegolf, utomhusgym och fina motionsspår. Blidväders aktivitetsyta i Biskopsgården är ännu en plats för rörelseglädje. Där finns hinderbanor och klätterställningar anpassade för olika åldrar samt volträcke, löparbanor, stretchyta, scen och fotbollsplan.

PIFFL finns nu på närmare 40 orter i Sverige.

”Vi är så glada över att Göteborgs Stad vill förenkla spontan aktivitet och inspirera delande genom att ge tillgång till utrustning vid sina grönytor. För oss är det en självklarhet att man vid en volleybollplan också borde ge tillgång till några volleybollar som människor runt platsen kan dela på,” säger Dennis Axelsson, en av PiIFFLs grundare.

Så här funkar det

  • Ladda ner Piffl i App Store eller Google Play
  • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden är 10 kr per timme.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>