Regionen återinför rekommendation om munskydd i väntrum
Hem COVID-19 Region Västerbotten rekommenderar munskydd i väntrum

Region Västerbotten rekommenderar munskydd i väntrum

Publicerat av: Redaktionen

Smittspridningen av covid-19 är fortfarande hög vilket gör att Region Västerbotten rekommenderar munskydd i väntrum från och med måndag den 8 augusti.

Rekommendationen gäller tills vidare.

Från och med måndag den 8 augusti återinför regionen rekommendationen om att använda munskydd i väntrum vid besök i vården. Rekommendationen återinförs för att minska smittspridning mellan patienter som besöker vården.

Smittspridningen är fortsatt hög i regionen och även om antalet inläggningar på sjukhus ligger på en stabil nivå är läget ansträngt på länets sjukhus på grund hög sjukfrånvaro bland vårdpersonalen.

– När vi testar vår personal ser vi ser inga tecken på en minskad smittspridning av covid-19, säger Gunilla Persson, tillförordnad smittskyddsläkare, Region Västerbotten.

Hög smittspridning i sommar

Under sommarmånaderna har det fortsatt varit en hög smittspridning. Eftersom det inte sker samma provtagning som tidigare märks detta främst på antal telefonsamtal till 1177 och hälsocentralerna samt antal sjuka på särskilda boenden för äldre och vårdpersonal.

– Omikronvarianterna sprids just nu i hela Västerbotten och det är viktig att alla invånare är uppmärksamma på symptom. Stanna hemma om du har symtom som feber, snuva, hosta eller halsont. Även om inte du blir allvarligt sjuk så finns det människor i din omgivning som kan bli allvarligt sjuka, säger Gunilla Persson, tillförordnad smittskyddsläkare i Region Västerbotten.

Regionen återinför rekommendation om munskydd i väntrumBesöksregler i vården

För besökare i vården gäller att man ska vara fri från symtom som kan tyda på covid-19, undvika trängsel, använda munskydd i väntrum och ha god handhygien.

Vissa vårdavdelningar kan ha särskilda regler vid besök. Besökare kan kontakta den aktuella avdelningen om de har frågor.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>