Stort e-sportevent lockar spelare från hela världen att samla in pengar till Alzheimerfonden
Hem EVENT E-sportevent lockar spelare från hela världen att samla in pengar till Alzheimerfonden

E-sportevent lockar spelare från hela världen att samla in pengar till Alzheimerfonden

Publicerat av: Redaktionen

För elfte året i rad har European Speedrunner Assembly (ESA) anordnat esportsevent, där professionella esportare spelar klassiska TV-spel rekordsnabbt och samtidigt samlar in pengar till välgörenhet.

I februari blev ESA Winter en stor succé och eventet genererade hela 1 miljon kronor till Alzheimerfonden och alzheimerforskningen.

ESA Summer- eventet i Malmö den 22–29 juli, har rekordstort antal biljetter sålda, och Alzheimerfonden är återigen förmånstagare.

Esa-Summer äger rum på Quality Hotel i Hyllie och kommer att fokusera på spel, interaktion och show. En global publik på flera hundra besökare kommer att vara på plats i Malmö, samtidigt som den stora publiken är med online med över två miljoner tittare.

ESA-Summer strömmas live över hela världen på Twitch.tv/esamarathon. Tittarna online uppmuntras till att donera pengar under sändningen och bidra till välgörenhet genom att till exempel donera 25 dollar för att påverka händelseförloppet i spelen eller för att uppmuntra olika shower och uppvisningar, så som en lego-byggarduell eller rytmikuppvisningar. Man kan exempelvis få namnge datorspelsfigurer, låta spelarna ta sig an svårare utmaningar eller så har man chans att vinna fina priser.

Stort e-sportevent lockar spelare från hela världen att samla in pengar till Alzheimerfonden

ESA Summer- eventet i Malmö den 22–29 juli, har rekordstort antal biljetter sålda, och Alzheimerfonden är återigen förmånstagare.

”Vi är glada att kunna meddela att detta är vårt största event hittills. Det är ett event för nöje och gemenskap, där tv-spelens värld välkomnar alla mitt i en orolig tid. Världen står i mångt och mycket i lågor men esporten och detta event samlar folk från världens alla hörn; olika människor med olika erfarenheter, bakgrund, identitet och historia. Mer av det behövs i världen! Vi är stolta över att återigen stötta Alzheimerfonden och ser fram emot att fortsätta bidra till deras viktiga arbete, säger Ida Lidholt, en av organisatörerna till ESA.”

Trots att fler än 160 000 människor i Sverige är drabbade av någon form av demenssjukdom saknas ännu botemedel. Till år 2050 beräknas antalet drabbade ha fördubblats. Alla donationer som kommer in via ESA går direkt till Alzheimerfonden och den viktiga forskningen om Alzheimers sjukdom.

Genom att stödja ESA- Summer och Alzheimerfonden kan vi alla vara en del av kampen mot denna förödande sjukdom och göra skillnad för människor som drabbas av den. Stöd därför de skickliga spelarna och kämpa mot Alzheimers sjukdom – titta på ESA och donera idag!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>