Better och Stratiteq samarbetar för att stödja openEHR-initiativ i Sverige och hela världen
Hem NYHETERE-HÄLSA Better och Stratiteq samarbetar för att stödja openEHR-initiativ i Sverige och hela världen

Better och Stratiteq samarbetar för att stödja openEHR-initiativ i Sverige och hela världen

Publicerat av: Redaktionen

Better och Stratiteq vill meddela sitt strategiska partnerskap – ett samarbete med målet att revolutionera sjukvårdslösningar.

Genom att dra nytta av Stratiteqs och Qinshifts styrkor, speciellt inom segmenten datahantering och anpassad mjukvaruutveckling, och genom att lägga till openEHR till sin portfölj av tjänster, medför detta samarbeta stor potential för sjukvårdssektorn, både i Sverige och på globala marknader där Qinshift är verksamt.

Denna strategiska allians drivs av ett delat engagemang för att stärka lokalt stöd, förbättra marknadsnärvaron och leda vägen mot en ny era av innovativa sjukvårdslösningar, med openEHR:s och Betters digitala hälsoplattform i framkanten.

Samarbetet kommer inte bara hjälpa till att stöpa om den svenska sjukvården, utan även utgöra ett avstamp för Betters expansion till marknader där Qinshift är verksamt.

Qinshift, som siktar på att expandera över hela Europa, USA och Latinamerika, lägger kontinuerligt till toppmoderna tekniska lösningar i sin omfattande portfölj. Samarbetet mellan Better och Stratiteq ligger i perfekt linje med denna vision. Stratiteq tillför erfarenhet inom dataanlys, applikationsbygge och anpassad mjukvaruutveckling, medan Better erbjuder sin expertis och modulära metod med öppna data för att ta sig an digitaliseringen av sjukvården baserat på openEHR och andra sjukvårdsstandarder, som FHIR, HL7v2, IHE och OMOP. Samarbetet kommer att lägga fokus vid specialisering och rörlighet för att skapa dynamiska miljöer för samarbete och innovation.

Jovan Pavićević, internationell marknadschef på Better, sade: ”Som produktföretag är samarbeten nyckeln till att vi ska kunna stärka det lokala stödet och öka vår närvaro på andra marknader, och på så sätt ge bättre vård och driva på den digitala omvandlingen. Att ha en partner med stor erfarenhet inom datahantering passar vårt tillvägagångssätt med »data först« perfekt, när det kommer till att bygga sjukvårdsapplikationer. Sverige har redan flera openEHR-initiativ, precis som andra nordiska marknader, och vi ser fram emot att ge vårt stöd till detta.”

Better och Stratiteq samarbetar för att stödja openEHR-initiativ i Sverige och hela världenHans Andersson, vice vd för tillväxt i affärsindustrier på Stratiteq, bidrog med sitt perspektiv: ”Stratiteq, en del av Qinshift, ser fram emot att gå samman med Better, vilket utgör ett betydande steg framåt i vår strävan efter att bygga datadrivna lösningar. Datahantering finns i vårt DNA, och att lägga till openEHR-produkter och rådgivning är ett naturligt steg framåt, inte bara för Stratiteq, utan för Qinshift som grupp, med tanke på drivkraften som openEHR i dagsläget har i Europa. Vi vill ge vårdgivare redskapen de behöver för att fatta informerade beslut, förbättra patientvården och anamma sjukvårdens digitala framtid.”

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>