Care to Translate inleder samarbete med Capio Närsjukvård för utvidgad pilot med översättningsverktyget
Hem APP Ett samarbete mellan Care to Translate och Capio Närsjukvård för utvidgad pilot med översättningsverktyget

Ett samarbete mellan Care to Translate och Capio Närsjukvård för utvidgad pilot med översättningsverktyget

Publicerat av: Redaktionen

Care to Translate, ledande leverantör av digitala översättningsverktyg för vården, är stolta över att meddela ett samarbete med Capio Närsjukvård för en utvidgad pilot i Sverige.

Efter att ha deltagit i Capio Pitchday i februari 2023 utsågs Care to Translate till vinnare som resulterade i att man nu piloterar det digitala tolkverktyget i utvalda vårdcentraler inom Capio.

Katarina Wettin, Chief Medical Operations Officer inom Region Digital Capio Närsjukvård, kommer att vara projektledare för piloten.

Den omfattar sex vårdcentraler och startade i maj. Care to Translate-appen ger personalen ett verktyg att effektivt kunna överkomma språkbarriärer och kommunicera smidigt med patienter när en tolk inte är tillgänglig. Appen innehåller anpassade fraser för verksamheterna och kan översätta mellan 44 olika språk.

”Detta samarbete med Care to Translate är en spännande utveckling för oss inom Capio Närsjukvård. Trots att vi redan använder tolkar i så stor utsträckning som möjligt, upplever vi fortfarande språkbarriärer som ett stort hinder. Genom att ge vår personal tillgång till Care to Translate-appen kan vi förbättra kommunikationen och möjliggöra en mer personcentrerad vård med tryggare patienter”, säger Katarina Wettin.

Personalen på de deltagande vårdcentralerna välkomnar initiativet med Care to Translate-appen, eftersom de dagligen möter utmaningar med språkbarriärer i sitt arbete. Trots användningen av tolkar finns det fortfarande begränsningar och svårigheter med att säkerställa korrekt och smidig kommunikation med patienterna. Med hjälp av Care to Translate-appen kan personalen snabbt och effektivt kommunicera med patienter på deras modersmål, vilket leder till ökad förståelse och en bättre vårdupplevelse.

”Vi är glada över samarbetet med Capio Närsjukvård som satsar på en mer jämlik vård för alla sina patienter. Vi tror starkt på att effektiv kommunikation är nyckeln till att förbättra vården och skapa meningsfulla patientupplevelser. Genom att erbjuda anpassade fraser för olika vårdverksamheter och stödja flera språk strävar vi efter att göra vården mer tillgänglig och inkluderande för alla”, säger Maja Magnusson, VD för Care to Translate.

Care to Translate inleder samarbete med Capio Närsjukvård för utvidgad pilot med översättningsverktygetPilotprojektet mellan Care to Translate och Capio Närsjukvård visar på vikten av att använda innovativa teknologilösningar för att övervinna språkbarriärer och förbättra vården. Genom att möjliggöra smidig och korrekt kommunikation mellan vårdpersonal och patienter kan en tryggare och mer effektiv vårdmiljö skapas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>