Jämställda löner – en hygienfaktor på Care of Sweden
Hem HÄLSA Jämställda löner – en hygienfaktor på Care of Sweden

Jämställda löner – en hygienfaktor på Care of Sweden

Publicerat av: Redaktionen

Jämställda löner – en hygienfaktor på Care of Sweden

Varje år gör vi på Care of Sweden en lönekartläggning i syfte att upptäcka, åtgärda och förhindra osakliga löneskillnader.

Genom lönekartläggningen kan vi säkerställa att lagkrav uppfylls, att diskrimineringslagstiftningens riktlinjer efterlevs samt att vi tillämpar en jämställd och saklig lönesättning.
Positivt resultat

Lönekartläggning genomförs i samverkan mellan arbetsgivare och fackförbund och eventuella löneskillnader åtgärdas i samband med lönerevisionen. 2022 års övergripande resultat visar på att medianlönen är 12% högre för kvinnor än män. Löneskillnaden mellan kvinnor och män beror på att vi har fler kvinnor i ledande roller.

Jämställda löner – en hygienfaktor på Care of Sweden

Elain West, Chief HR Officer

Resultatet av kartläggningen och jämställdhetsanalysen innebar en mindre justering för att uppnå den jämställdhet vi strävar efter.
“Detta ser vi som ett fantastiskt resultat och vi kan med stolthet säga att vi har sakliga och jämställda löner på Care of Sweden”, säger Elaine West, Chief HR Officer på Care of Sweden.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>