Funmed och Learning to Sleep i samarbete kring sömnbesvär
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Funmed och Learning to Sleep ska samarbeta kring sömnbesvär

Funmed och Learning to Sleep ska samarbeta kring sömnbesvär

Publicerat av: Redaktionen

Nu inleder Funmed ett samarbete med Learning to Sleep.

Samarbetet ger Funmeds patienter med sömnbesvär ett snabbt och effektivt sätt att komma till rätta med problemen.

Learning to Sleep är en digital vårdgivare som erbjuder personer med sömnproblem en evidensbaserad behandling via en digital plattform med en personlig psykolog i bakgrunden.

Behandlingen ger mycket goda resultat, fram till och med 2021 har över 3000 patienter behandlats. Enligt preliminära resultat från en studie av Karolinska Institutet får 90,3 procent en kliniskt signifikant sömnförbättring vilket är bättre än de metoder som normalt erbjuds.

– Sömnproblem är en viktig pusselbit i vårt arbete med våra patienter. Genom att samarbeta med Learning to Sleep kan vi ge våra patienter med sömnbesvär tillgång till ett mer avancerat program för behandling, säger Peter Martin, läkare och grundare av Funmed.

Så bidrar Learning to Sleep och Funmed till bättre hälsa

Samarbetet innebär att Funmed, efter att ha konstaterat att en patient har sömnproblem, kan koppla in en digital sömnmottagning som ett led i behandlingen. Efter ett inledande samtal tilldelas patienten en psykolog som via digitala möten varje vecka ger stöd, feedback och uppgifter som patienten ska genomföra. Behandling innehåller bl.a. tankehantering, sömnrutiner och sömndagbok.

Funmed och Learning to Sleep i samarbete kring sömnbesvär

Lina Johansson, vd för Learning to Sleep och Matteo Mellquist, hälsocoach Funmed

Sömn är en av de viktigaste faktorerna för vårt fysiska och psykiska välmående. Vi behöver sova för att kroppen ska kunna återhämta sig och för att hjärnan ska kunna bearbeta intryck från dagen.

– Trots sömnens avgörande betydelse för vår hälsa ser vi en ökning av sömnproblem. Ofta är sömnproblem en av flera pusselbitar hos patienter som lider av ohälsa. Genom att kombinera Funmeds förebyggande vård med vår digitala sömnmottagning kan vi vara en del av Funmeds patienters väg till ett friskare liv, säger Lina Johansson, vd för Learning to Sleep.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>