Ny studie visar: Nattpuls är en nyckelindikator för att mäta hjärthälsan
Hem UNDERSÖKNING Nattpuls är en nyckelindikator för att mäta hjärthälsan

Nattpuls är en nyckelindikator för att mäta hjärthälsan

Publicerat av: Redaktionen

Fysiskt aktiva personer har lägre nattpuls än vad stillasittande personer har.

Nattpuls ger bättre information om hjärthälsan än vad vilopuls visar.

I en omfattande studie utförd av WITHINGS, den franska pionjären inom uppkopplad hälsa, analyserades nattpulsen hos Withingsanvändare.

Under loppet av ett år, 2022 till 2023, analyserades över 160 000 användare över hela världen i åldrarna 18-70. Resultatet visar att personer som går mer än 10 000 steg per dag har en nattpuls som i genomsnitt är 4,74 slag lägre per minut än personer som går mindre än 5 000 steg per dag. Slutsatsen är särskilt viktig eftersom en högre nattpuls är kopplad till en ökad risk för hjärt-kärlsjukdom.

Fram tills nu har vilopuls ansetts vara en viktig biomarkör för att bedöma den övergripande kardiovaskulära hälsan. Resultaten från denna studie från WITHINGS stöder nu en studie av Johansen et al.1 som visade att nattpuls är en bättre predikator för risken för kardiovaskulära händelser och total dödlighet. Nattpuls är en särskilt informativ biomarkör eftersom den mäter hjärtfrekvensen i ett avslappnat tillstånd, då kroppen är i viloläge och regenererar.

Ny studie visar: Nattpuls är en nyckelindikator för att mäta hjärthälsanEn högre nattpuls kan vara ett tecken på en mängd olika hälsoproblem, inklusive hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och fetma. Regelbunden träning kan sänka nattpulsen och på så sätt minska risken för hjärt-kärlsjukdomar. Withings-studien visar att mer än 10 000 steg per dag kan leda till en betydande förbättring av nattpulsen. Att minska stress och få tillräckligt med sömn kan också ha en positiv inverkan.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>