Sju miljoner för ett friskt liv fritt från allergier
Hem HÄLSA 7 miljoner för ett friskt liv fritt från allergier

7 miljoner för ett friskt liv fritt från allergier

Publicerat av: Redaktionen

– Det här innebär att vi kan fortsätta vårt viktiga arbete med oförändrad styrka, sade Astma- och Allergiförbundets generalsekreterare Karin Neuhaus efter att ha tagit emot en check på sju miljoner kronor i icke öronmärkt stöd vid Svenska Postkodlotteriets årliga utdelning.

Sammanlagt fick 60 ideella organisationer under tisdagskvällen dela på över en miljard kronor som samlats in genom alla som har en eller flera Postkodlotter.

Astma- och Allergiförbundet har fått stöd sedan 2009 och sammanlagt fått hela 107 617 356 kronor.

– Det här är riktigt goda nyheter för över tre miljoner människor med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet. Stödet från Postkodlotteriet gör stor skillnad, sa en glad Karin Neuhaus.

Ett viktigt stöd

Postkodlotteriet finns till för att stödja ideella organisationer. Hela miljardöverskottet från lottförsäljningen går till att stärka civilsamhället. Astma- och Allergiförbundet är en av de ideella organisationer som får ta del av överskottet som delas ut varje år. Eftersom stödet inte är öronmärkt är det extra värdefullt. Organisationen kan använda pengarna där behoven är störst och bygga verksamhet långsiktigt.

Sju miljoner för ett friskt liv fritt från allergier

Karin Neuhaus

Under året har vi bland annat kunnat vidareutveckla den digitala kunskapsplattformen allergiakademin där tusentals föräldrar, skolpersonal och andra har kunnat lära sig om allergier – kunskap gör våra barn friskare!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>