Norsk sjukvårdsregion utökar lösning från Sectra för bättre cancervård
Hem MEDICINTEKNIK Norsk sjukvårdsregion utökar nu lösning från Sectra för bättre cancervård

Norsk sjukvårdsregion utökar nu lösning från Sectra för bättre cancervård

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra har utökat sitt kontrakt med Helse Sør-Øst RHF (HSØ), Norges sydöstra sjukvårdsregion.

HSØ kommer att addera modulen för digital patologi i deras nuvarande helhetslösning för medicinsk bildhantering från Sectra.

Detta kommer att möjliggöra för patologer i regionen att dela resurser, expertis och arbetsbelastning, vilket säkerställer högkvalitativ cancerbehandling för patienter.

– Att digitalisera patologin är viktigt för att vi ska kunna fortsätta erbjuda högkvalitativ vård till våra patienter samtidigt som det kommer att kunna minska vår ökande arbetsbelastning. Lösningen kommer göra det möjligt för oss att använda våra resurser mer effektivt och att samarbeta kring patientfall och mellan läkare, säger Pål Suhrke, chef för patologiavdelningen vid Vestfold sjukhus och projektledare för digital patologi vid HSØ, tillsammans med Inger Nina Farstad, konsult och professor vid Oslo universitetssjukhus och ansvarig för funktionell lösning digital patologi vid HSØ. De fortsätter:

– Digitaliseringen gör det också möjligt för oss att kunna använda mer AI-baserad teknologi som både kan öka diagnostisk precision och minska arbetsbelastningen för patologerna.

Den digitala lösningen kommer komplettera sjukhusens mikroskop och göra det möjligt för patologerna att granska och samarbeta kring fall på ett sätt som inte har varit möjligt tidigare. Genom att övergå till ett digitalt arbetssätt får patologerna omedelbar tillgång till digitala bilder av vävnadsprover, även om de ska granska på distans, i stället för att förlita sig på fysiska glas som granskas i mikroskop. Sectras lösning kommer även att öka effektiviteten och minska variationen mellan granskningar, vilket i sin tur leder till högkvalitativ diagnostik och snabbare svarstid för patienter.

HSØ är Norges största regionala hälso- och sjukvårdsregion och täcker nästan 60 procent av den totala befolkningen. Flera sjukhus i regionen har använt Sectras radiologilösning i många år och nyligen utökades den till en helhetslösning för medicinsk bildhantering som täcker hela HSØ. Med det nya kontraktet, som signerades under det fjärde kvartalet av Sectras räkenskapsår 2022/2023, ska de nu även använda Sectras lösning för digital patologi. Därmed möjliggörs integrerad diagnostik eftersom radiologerna och patologerna kommer att använda samma plattform för att dela bilder och information på ett enkelt och effektivt sätt.

Norsk sjukvårdsregion utökar lösning från Sectra för bättre cancervård– Vi är stolta över att få hjälpa HSØ med att digitalisera patologin. Vår lösning är till för att stötta vårdpersonal så att de kan erbjuda högkvalitativ vård till deras patienter. Det gör oss glada att få vara en del i att cancerpatienter inom den norska hälso- och sjukvården kan få så bra vård som möjligt, säger Petter Østbye, chef för Sectras medicinska IT-verksamhet i Skandinavien.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>