E-Hälsa & MVTe 2023 lockade till sig över 4000 besökare
Hem EVENT E-Hälsa & MVTe 2023 lockade till sig över 4000 besökare

E-Hälsa & MVTe 2023 lockade till sig över 4000 besökare

Publicerat av: Redaktionen

Under två händelserika och kunskapsgivande dagar förvandlades Kistamässan till Nordens största mötesplats för e-hälsa och välfärdsteknik.

E-hälsa och MVTe mässan lockade till sig över 4000 besökare – en kraftfull ökning med 46% från förra året.

E-Hälsa & MVTe 2023 lockade till sig över 4000 besökareUnder mässan fick besökarna chansen att träffa över 250 utställare, nätverka, ta del av en fullsatt konferens där över 300 seminarier arrangerades och över 200 talare var på plats. Det blev en viktig samlingspunkt där alla deltagare fick utbyta erfarenheter och kompetens, ta del av den senaste utvecklingen samt de senaste innovativa digitala lösningarna inom vård och omsorg.

Det var en härlig atmosfär under mässan, besökarna var väldigt nyfikna och visade ett genuint intresse av att prata med alla utställare vilket gav ett otroligt bra tryck i montrarna.

Vi på IT-Hälsa var på plats som mediepartner för att bevaka mässan och fick chansen att prata med ett par besökare samt utställare för att höra om deras reflektioner:

”Det har varit jätteintressant! Det har varit bra föreläsningar, väldigt bra utställare och bra information. Vi har fått mycket inspiration och nya idéer med oss hem.” – F. Wilgotson (besökare), Falköping kommun.

”Det är så positivt att man ser så många frågor från olika håll. Vi har alla typer av bolag, företag, regioner och kommuner på plats. Det har varit jättespännande föreläsningar och diskussioner – så det tar jag med mig, jätteroligt!” – Jenny Melin (besökare), Kundansvarig på Ida Infront.

”Det har varit jättebra och jättekul. Det har varit många som har anmält sitt intresse och visat att dem tycker att tjänsten är bra, så det är jättekul. Många nya idéer, användningsområden och nya kontakter, helt klart.” – Nina Norberg, Grundare av Loopeli AB.

”Vi är här idag för att träffa beslutsfattare och personalansvariga. Personer som vi kanske inte träffar på de andra typer av mässor som vi är på – och det tycker jag att vi har gjort här. – Niklas Sundström, Produktspecialist på Novista of Sweden.

Vi på IT-Hälsa hade även två otroligt inspirerande och kunniga talare på plats som fick ett väldigt positivt bemötande av besökarna som var ivriga att prata med talarna efter deras föreläsningar. Talarna som vi hade på plats var Sebastian Wettemark, Kulturbyggar-expert och grundare till kulturbyrån Wildfire och Tobias Perdahl, specialist i internmedicin, medgrundare och Chief Medical Officer på Platform24 Healthcare AB.

Sebastian föreläste om en kultur och gemenskap där alla bidrar, även när man knappt ses. Så bygger du starka lag i framtidens arbetsliv. Kultur finns i alla grupper och i alla former: arbetsplatser, familjer och skolklasser. Hur kan man styra vilken kultur man vill ha?

Sebastian inleder sin föreläsning med att utföra ett psykologiskt experiment med publiken, där alla fick föreställa sig att man var del av en projektgrupp och presentera sig själva. Det blev per automatik att alla personer presenterade sig själva på samma vis som den inledande personen. Detta är kulturen i miniatyrform och kommer ifrån att vi människor är flockdjur. Det gör att vi anpassar vårt beteende utan att tänka på det. Skulle någon från publiken bryta normen och säga något annorlunda eller i fel ordning under sin presentation så skulle det anses som att de har ”brutit” en regel.

Tittar man på hjärnaktiviteter så ser man att flockinstinkten sitter i bakhjärnan men den reagerar ändå före den rationella delen av hjärnan.

Kultur finns i alla grupper och är vår inställning till vårt jobb och mot varandra. Den inställningen som finns i gruppen smittar nya som kommer in.

E-Hälsa & MVTe 2023 lockade till sig över 4000 besökare

Sebastian Wettemark

” Om vi kommer in i en grupp som ”VILL” mycket. Så kommer vi bli smittade. Om vi kommer in i en grupp som ”inte bryr sig” så är det lätt att vi anpassar oss till det och sänker vår prestation.” – Sebastian Wettemark

Men hur bygger man en kultur när man inte ses? Om vi inte ses hur ska vi arbeta med instinkten av att vi vill vara tillsammans? Sebastian berättar att man ska fokusera på: gemensamma idéer, artefakter, ledarskap, storytelling, ritualer och motståndare. Kultur och värderingar handlar om tillhörighet och förväntningar. En berättelse om vilka vi är. När vi alla i gruppen sätter värde på de ritualer vi har visar det att vi hör ihop.

Tobias Perdahl, Chief Medical Officer på Platform24 Healthcare AB talade om så kommer framtidens hälso- och sjukvård i Region Gävleborg att digitaliseras.

Platform24 är ett av Europas ledande hälsoteknikbolag och utvecklar lösningar för digitalt integrerad vård till privata och offentliga vårdgivare. Platform 24 inledde ett globalt partnerskap med det amerikanska företaget Cerner vilket resulterade i Cerner Virtual, en samling av tekniska lösningar som ska erbjuda invånarna en bättre möjlighet att kommunicera med vården.

” Vi löser inte allt själva utan det handlar om hur vi arbetar tillsammans i ekosystemet. Ska vi lösa den komplexa bilden som vi har i sjukvården med många sjukvårdsystem och patientens behov så är det inget som vi själva kan lösa. Då handlar det väldigt mycket om hur vi kan skapa smarta och djupa integrationer, alltifrån egna lösningar, andra teknikleverantörer och till och med våra konkurrenter. Det är ofrånkomligt viktigt att göra djupa integrationer i den större kontexten.” – Tobias Perdahl

E-Hälsa & MVTe 2023 lockade till sig över 4000 besökare

Tobias Perdahl

Tobias förtydligar vikten av att man inte kan behandla alla patienter likadant. Vi har alla olika förutsättningar och behov. Den nuvarande vårdsituationen motsvarar inte användarnas förväntningar.

Patienter upplever att vårdsystemet är svårtillgängligt och det är oklart för patienten att veta vart de ska vända sig i olika hälsofrågor samt hur man tar kontakt. ”One size”passar ingen, första generationens enkla patientportaler erbjuder allt för alla och ofta inte på ett användarvänligt sätt. Sama data samlas fortfarande in upprepande gånger genom hela vårdkedjan, vilket tar mycket tid i anspråk under vårdmötet för både patienten och vårdpersonalen.

Invånarna förväntar sig en tillgänglighet 24/7 och överallt. Appen ska vara enkel, intuitiv, ”mobile first” och vara anpassad utifrån ens egna vård samt egna behov. Vårdgivarna vill ha kostnadseffektiva kommunikationskanaler både för informationsspridning och för insamling av patientdata. Man vill även spendera mindre tid på administration och mer tid med patienten.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>