Koite Health expanderar till Tyskland och tecknar avtal med en utbildningsjätte inom oralmedicin
Hem HÄLSA Koite Health expanderar nu till Tyskland och tecknar avtal med en utbildningsjätte inom oralmedicin

Koite Health expanderar nu till Tyskland och tecknar avtal med en utbildningsjätte inom oralmedicin

Publicerat av: Redaktionen

White cross GmbH är en uppskattad ledare inom tandvård i Tyskland, Österrike och Schweiz.

Tack vare sitt utbildningsinstitut – praxisDienste Institut für Weiterbildung – har företaget varit ledande inom utbildning inom tandmedicin i Tyskland mer än 20 år.

White cross GmbH utbildar en tredjedel av alla nya profylaxskötare och tandhygienister i Tyskland.

Företaget driver också ett privat universitet – Medical School 11 – i Heidelberg, Tyskland. Leverantören erbjuder studieplatser för tandhygienistutbildning i totalt 11 större städer i Tyskland.

”Lumoral är den senaste tekniken”

Avtalet mellan Koite Health och white cross omfattar all verksamhet som krävs för att lansera den nya medicintekniska produkten och tekniken på den tyska marknaden. Genom utbildning och fortbildning kommer företaget att se till att tandvårdspersonal på världens näst största tandvårdsmarknad är välinformerade om Lumoral så att de kan rekommendera behandlingen till sina patienter och på så sätt förebygga tandsjukdomar.

– Det finns cirka 55 000 tandläkare i Tyskland och mellan 25 000 och 30 000 tandvårdsspecialister, som till exempel tandhygienister. Vårt mål på medellång sikt är att 10 % av denna målgrupp ska bli bekanta med Lumoral och aktivt rekommendera metoden till sina patienter utifrån deras individuella riskprofil för munhälsa, säger professor Werner Birglechner. Han leder både white cross-företaget och Medical School 11 universitetet.

Prof. Birglechner betonar att avancerad teknik är avgörande för företagets utbildnings- och distributionsverksamhet. Lumoral är en sådan innovation.

– Våra kunder förväntar sig att få utbildning med den senaste vetenskapligt beprövade tekniken. Vi är övertygade om att Lumoral svarar på exakt denna förväntan.

Prof. Birglechner anser att de profylaxskötare och tandhygienister som han utbildar blir förespråkare av Lumoral-behandlingen. Dessa yrkesutövare är nyckeln till en större patientmarknad.

Lumoral kommer att revolutionera tandvården

Grundlig tandvård är basen för att förebygga och behandla tandköttssjukdomar som parodontit. Effektiv mekanisk tandborstning och tandtråd räcker ofta inte. Lumoral behandlingen förbättrar tandvården, särskilt när traditionell egenvård inte räcker till eller när munsjukdomar kräver mer drastiska åtgärder än tandborstning och rengöring av interdentala utrymmen, alltså utrymmet mellan tänderna.

Studier visar att Lumorals antibakteriella aPDT-ljusterapi är effektiv när det gäller att avlägsna skadliga bakterier från munnen och samtidigt behandla avancerad tandköttssjukdom. Liknande antibakteriella behandlingar har tidigare använts på tandkliniker. Problemet har dock varit kostnaden för behandlingarna och antalet behandlingar som krävs för att uppnå tillräcklig effekt.

– Vi tror att regelbunden och frekvent tandvårdsbehandling hjälper till att förebygga och behandla tandköttssjukdomar som parodontit. Det finns redan tillräckliga kliniska bevis för teknikens effektivitet. Lumorals antibakteriella metod bidrar till att förbättra de kliniska resultaten för patienterna. De senaste resultaten vi sett i kontrollerade kliniska studier som utvärderar Lumorals effektivitet vid behandling av parodontal sjukdom, är mycket övertygande, säger professor Birglechner.

Lumoral hjälper till att hålla munhälsan i gott skick

Tyskarna är mycket noga med sin munhälsa. Det är vanligtvis lätt att boka tandläkarbesök i landet, jämfört med de nordiska länderna.

Enligt professor Birglechner är förekomsten av karies i Tyskland mycket låg – en av de lägsta i världen – men tandköttssjukdomar som parodontit är en stor utmaning även i Tyskland. Detta gäller särskilt för medelålders och äldre personer. Eftersom parodontit kan vara symtomfri förblir sjukdomen ofta obehandlad. Detta hotar patienternas allmänna hälsa, enär parodontal sjukdom vetenskapligt har bevisats vara kopplad till många systemiska sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, cancer och till och med Alzheimers sjukdom.

– Tillsammans med vårt team har vi tagit fram rekommendationer och patientprofiler för att avgöra hur Lumoral ska användas.  Hur ofta och hur intensivt Lumoral behöver användas varierar beroende på den individuella riskprofilen.

Professor Birglechner tillägger att de viktigaste målgrupperna är patienter med högre risk för karies eller parodontit. Det rör sig bland annat om patienter som genomgår ortodontisk behandling, patienter med hög hälsomedvetenhet, äldre patienter med begränsad rörlighet och tävlingsidrottare.

Enligt Sakari Nikinmaa, VD för Koite Health, är fördelarna med partnerskapsavtalet ömsesidiga. Samarbetet med professor Werner Birglechner och hans företag, white cross GmbH, är ett viktigt steg i Lumorals geografiska expansion från Norden till Centraleuropa.

– Vår strategi är att samarbeta med en ledande aktör på området för att se till att kunskapen om fördelarna med Lumoral sprids brett bland yrkesverksamma. Samtidigt bygger vi upp en global försäljningsmodell för att säkerställa att produkten finns tillgänglig över hela världen.

Koite Health expanderar till Tyskland och tecknar avtal med en utbildningsjätte inom oralmedicin– Prof. Birglechner och hans team har utmärkta resurser och är experter på att utbilda nya lösningar för tandvårdssegmentet. Vi ser dem som den perfekta partnern för att bygga upp vår närvaro på den näst största tandvårdsmarknaden i världen. Tillsammans kan vi ta munhälsan till en ny nivå och ge patienterna bästa möjliga behandlingsupplevelse och resultat, säger Nikinmaa.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>