Getinges Patricia Fitch driver innovation och inspirerar framtidens medtech-ledare
Hem TEKNIK Getinges säljchef Patricia Fitch driver innovation och inspirerar framtidens medtech-ledare

Getinges säljchef Patricia Fitch driver innovation och inspirerar framtidens medtech-ledare

Publicerat av: Redaktionen

Träffa Patricia Fitch, Getinges säljchef för Nordamerika, som brinner för att driva innovation och inspirerar framtida ledare inom medtech.

Tillsammans med sitt team ägnar hon sig åt att främja patientvård och göra livräddande teknik tillgänglig för fler människor.

Patricia Fitchs passion för medtech-branschen har sträckt sig över en imponerande tre decenniers resa.

Hennes mångsidiga erfarenhet gynnar henne mycket i hennes nuvarande roll som Getinges säljchef för Nordamerika.

”Det är ett fascinerande jobb där jag får vara någon som tar bort hinder och hjälper till att riva ner barriärer. Det finns mycket kollektiv visdom i vår organisation, och jag vill ge talangfulla individer möjlighet att prestera samtidigt som de har roligt och inspirera dem att bli våra framtida ledare,” säger Patricia.

Samarbete ligger Patricia varmt om hjärtat. Tillsammans med sitt ledningsteam för Nordamerika underlättar hon olika initiativ. Deras gemensamma ansträngningar drivs av Getinges övergripande syfte att göra livräddande teknik tillgänglig för fler människor.

”Det finns ingen bättre anledning att gå till jobbet varje dag än att vara en del av framsteg inom patientvård genom att stötta sjuksköterskor, läkare och yrkesverksamma inom life science i deras arbete. Det är verkligen ett fint uppdrag som också innebär ett stort ansvar.”

I alla tider, och särskilt under utmaningar som till exempel när man möter begränsningar i försörjningskedjan, betonar Patricia betydelsen av kommunikation både med interna team och med kunder. ”Det är avgörande att vi håller oss uppkopplade och erbjuder så hög grad av transparens som möjligt.”

”I Nordamerika har vi ledande marknadspositioner inom de flesta produktgrupper för akutvårdsterapier (ACT). Det finns dock utrymme för att Getinge som varumärke ska bli ännu mer känt bortom våra tidigare varumärken som Maquet och Atrium, både inom ACT och kirurgiska arbetsplatser. Intressant nog är Getinges varumärkeskännedom väl etablerad hos kunderna när det gäller vår portfölj för infektionskontroll inom denna geografi.”

Patricia ser en ökande efterfrågan på digital information, vilket syns i den omfattande användningen av elektroniska medicinska journaler, vilket resulterar i enorma mängder datainsamling. För att förhindra att vårdpersonal överbelastas framhåller hon behovet av att Getinge och andra aktörer inom branschen möjliggör en effektiv användning av data för förbättrad vårdleverans.

”Våra lösningar adresserar denna utmaning. Ta till exempel Talis Clinical, en molnbaserad programvarulösning som är utformad för att stötta och dokumentera vården under perioperativa vårdprocesser samt vid förlossning och intensivvård.”

Patricia nämner även Torin, ett verktyg som förenklar planering och optimering av förvaltning av kirurgiska avdelningar, tillsammans med T-DOC, en lösning för hantering av sterila förnödenheter som säkerställer digital spårbarhet för kirurgiska instrument.

”Det är fantastiskt att se hur dessa lösningar kan förbättra arbetsflöden och ge vårdpersonal befogenhet att fatta informerade beslut genom att använda data. Digitalisering gör inte bara vår teknik skarpare, den revolutionerar också vården. Jag är entusiastisk över att vi fortsätter att investera inom detta område eftersom anslutning är avgörande.”

Getinges Patricia Fitch driver innovation och inspirerar framtidens medtech-ledare

Patricia Fitch

Inför framtiden ser Patricia och hennes team fram emot att lansera nya innovationer på marknaden, såsom produkter och finansiella lösningar utformade för öppenvård.

”Detta snabbt växande område kräver vår uppmärksamhet, och vi konsoliderar vår portfölj för att bättre möta kundernas behov,” säger Patricia. ”Dessutom är vi djupt engagerade i våra hållbarhetsinsatser – inte bara för egen del, utan för den roll vi spelar i att hjälpa våra kunder att nå sina mål. En del av detta åtagande innebär att utvärdera effekten av våra lösningar. Tillsammans gör vi skillnad.”

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>