Nu invigs Krokoms första privata äldreboende Tullkvarnsvägen 21
Hem ÄLDREOMSORG Krokoms första privata äldreboende öppnas på Tullkvarnsvägen 21

Krokoms första privata äldreboende öppnas på Tullkvarnsvägen 21

Publicerat av: Redaktionen

Den 14 juni invigs och öppnas Tullkvarnsvägen 21.

Tullkvarnsvägen är dels Krokoms första privata äldreboende men också resultatet av en prisad kvalitetsupphandling.

Forenede Care som vann entreprenörskapet kommer nu under minst 17 år driva och vara en del av framtidens äldreomsorg i Krokoms kommun.

Boendet består av sextio lägenheter fördelade på fyra våningar med takterrass, växthus på taket samt en lekplats som möjliggör möten mellan olika generationer. Vidare finns det en trädgård som erbjuder varierad utemiljö som uppmanar till aktiviteter, plats för sommardjur, olika planteringar, boulespel och mycket annat som gör Tullkvarnsvägen till ett framtidssäkrat äldreboende.

Gunnel Persson Westin, S, ordförande i socialnämnden är väldigt glad över att boendet på Tullkvarnsvägen äntligen slår upp portarna.

– Vi är många som har sett fram emot den här dagen. Det är min förhoppning och förväntan att detta samarbete ska gynna Krokoms kommun nu och i framtiden, säger Gunnel Persson Westin.

Forenede Cares VD Madeleine Lundström berättar att det är ungefär ett år sedan det första spadtaget togs och nu är det äntligen dags att få visa upp det fina boendet.

– Jag är så glad över att få vara med på denna invigning tillsammans med Krokoms kommun och alla som arbetat så hårt för att detta ska bli verklighet. Jag är stolt över mina medarbetare och jag är tacksam för att vi nu får möjlighet att samarbeta med Krokoms kommun under många år framöver och göra skillnad för deras äldre, deras kommun och deras framtid, avslutar Forenede Cares VD Madeleine Lundström.

Nu invigs Krokoms första privata äldreboende Tullkvarnsvägen 21Anna Berkestedt Jonsson, socialchef i Krokoms kommun, berättar att det känns fantastiskt att Krokoms kommuns stora satsning på boende för äldre genom Äldrelyftet äntligen är igång på riktigt!

– Som kommun är det av största vikt att ständigt ligga i framkant för att möta de behov som finns och som på sikt kan komma att uppstå. Med Tullkvarnsvägen är det precis det vi lyckats med, säger Anna Berkestedt Jonsson.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>