MTRX först på svensk järnväg att erbjuda kostnadsfria mensskydd ombord
Hem HÄLSA MTRX först på svensk järnväg att erbjuda kostnadsfria mensskydd ombord

MTRX först på svensk järnväg att erbjuda kostnadsfria mensskydd ombord

Publicerat av: Redaktionen

MTRX ingår ett samarbete med Herbox och är därmed det första tågbolaget på svensk järnväg med att erbjuda kostnadsfria mensskydd ombord på sina snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg.

Med det utökar MTRX ytterligare sitt kunderbjudande för att ge kunder ett så smidigt, inkluderande och naturligt resande både i arbetet och privat.

Bolaget har länge lagt stor vikt på kvalitet och service, något som bland annat lett till att de har haft Sveriges nöjdaste tågkunder sju år i rad, enligt mätningar från SKI.

– Samarbetet ligger helt i linje med vår vision om att skapa ett hållbart resande och kundnöjdhet genom hela tågreseupplevelsen. För oss är det naturligt att ständigt leta efter sätt att förbättra komforten och servicen vi erbjuder ombord. Vi anser att kostnadsfria mensskydd ska vara lika självklart som att erbjuda handtvål och toalettpapper på våra tåg, säger Maria Hofberg, CCO.

– Vi på Herbox är stolta och glada över vårt banbrytande samarbete med MTRX, vilket markerar en ny standard för kollektiva resor i Sverige. Detta initiativ reflekterar Herbox starka engagemang för inkludering och hållbarhet och bidrar till att skapa en tryggare och mer jämställd reseupplevelse. Vi välkomnar alla som ansluter sig till denna förändringsresa och det är särskilt glädjande att vara med när framstående aktörer som MTRX bryter ny mark inom en ny bransch, säger Hanna Lauste och Linn Rosenqvist, Grundare Herbox.

MTRX först på svensk järnväg att erbjuda kostnadsfria mensskydd ombordHerbox grundades under 2021 av entreprenörerna Hanna Lauste och Linn Rosenqvist och är idag en av Nordens ledande aktör av behållare för mensskydd. Automaten har en hög innovationsnivå med en inbyggd tidsfördröjning som förhindrar svinn och är utrustad med 100 procent ekologiska mensskydd. Herbox producerar sina behållare lokalt utanför Göteborg och skänker alltid 1 procent av vinsten till kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna som jobbar för kvinnors rättigheter i 20 länder och stödjer över 100 kvinnorättsorganisationer runtom i världen.

Behållare med tamponger finns tillgängliga på samtliga av MTRX tåg på de stora toaletterna i mitten på tåget.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>