Konferens med hälso- och sjukvårdens nyckelaktörer om stärkt stöd till Ukraina
Hem EVENT Konferens med hälso- och sjukvårdens nyckelaktörer om stärkt stöd till Ukraina

Konferens med hälso- och sjukvårdens nyckelaktörer om stärkt stöd till Ukraina

Publicerat av: Redaktionen

Den 1 december arrangerar Swecare och Socialdepartementet en konferens om Sveriges roll i återuppbyggnaden av Ukrainas hälso- och sjukvård.

Konferensen samlar över 100 representanter från svenska myndigheter, sjukhus, lärosäten, privat sektor och civilsamhälle.

Konferens med hälso- och sjukvårdens nyckelaktörer om stärkt stöd till UkrainaSjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson och socialminister Jakob Forssmed inleder konferensen tillsammans med den ukrainska hälsoministern Viktor Liashko.

– Vi har nära dialog med svenska företag och organisationer och vet att det finns ett stort engagemang för att stödja Ukraina. Vi har länge velat samla sektorn för att hitta gemensamma vägar för att stötta på ett så effektivt sätt som möjligt, säger Maria Helling, vd Swecare.

Den ukrainska ministern besöker Sverige för att delta i konferensen och ge en lägesbild av situationen i landet och sjukvårdens behov, akut och på lång sikt. Ukraina har drabbats av stora utmaningar inom hälso– och sjukvården efter Rysslands fullskaliga invasion. Fokus för konferensen är att stötta Ukraina i den akuta fasen samt att bidra till en långsiktig utveckling av sjukvårdssystemet.

Områden som konferensen kommer att beröra är bland andra mental hälsa, bekämpandet av antibiotikaresistens, vidareutbildning av vårdpersonal, cancer och digitalisering med flera. Förhoppningen är att konferensen kommer utgöra ett viktigt steg för utbyte av kunskap och erfarenheter och konkreta samarbetsprojekt mellan svenska och ukrainska aktörer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>