Mothers VR-teknik ska få folk att sluta röka – tar in 3 miljoner i finansiering på World No Tobacco Day
Hem MEDICINTEKNIK Mothers VR-teknik ska få folk att sluta röka – tar nu in 3 miljoner i finansiering på World No Tobacco Day

Mothers VR-teknik ska få folk att sluta röka – tar nu in 3 miljoner i finansiering på World No Tobacco Day

Publicerat av: Redaktionen

Healthtech-startupen Mother vill hjälpa människor att sluta röka med hjälp av innovativ VR-teknik.

Idag (31 maj) på World No Tobacco Day stänger de sin första finansieringsrunda och får totalt 3 miljoner kronor för att kunna lansera sin första produkt ”Sick of Smoking”.

Bland investerarna finns erfarna tech- och healthtech-investerare.

Tobak är den enskilt största livsstilsrelaterade dödsorsaken i världen. Tobak orsakar mer än 8 miljoner dödsfall årligen, vilket lägger en enorm börda på de globala hälsovårdssystemen. Förutom den skadliga inverkan på människors hälsa har tobak också en stor negativ klimatpåverkan. 7% av världens jordbruksmark används för tobaksodling, varav en stor del är skövlad regnskog. 31 maj är den årliga “World No Tobacco Day” då Världshälsoorganisationen WHO uppmärksammar kampen mot tobak.

Till skillnad från andra metoder nyttjar Mothers innovativa digitala rökavvänjningsprogram VR-teknik för att skapa en aversion mot smaken av cigaretter. Resultaten från en första pilotstudie visar att en tredjedel av deltagarna fortsatt är rökfria sex månader efter behandling.

Mother har nyligen avslutat Stings inkubatorprogram och trots ett allmänt utmanande investeringsklimat har de lyckats överträffa förväntningarna på investeringsrundan, som blev övertecknad.

– Vi är tacksamma över att så många stöttar vår mission att ta oss an det enskilt största hälsoproblemet i världen, som går att förebygga, säger Ingrid Salomonsson, en av Mothers grundare.

Mothers VR-teknik ska få folk att sluta röka – tar in 3 miljoner i finansiering på World No Tobacco Day

Rökavvänjning intressant för investerare – lanseringen av nya produkten ”Sick of Smoking” backas upp med 3 miljoner kronor.

Rutinerade tech-investerare samt erfarna entreprenörer från vårdsektorn återfinns bland investerarna, liksom det väletablerade ängelnätverket Propel Capital.

– Jag är imponerad av den lovande starten på Mothers resa. Digital hälsovård kommer att spela en avgörande roll i det pågående skiftet från behandling till förebyggande insatser inom modern vård, säger Mattias Bodin, som är en del av nätverket för medtech-investerare, Lifescience invest, och tidigare vd för Migränhjälpen.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>